• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
8180 написа:
chapara написа:
а и трябва кислород за втасването. :?
И аз така съм чувал - затова с "надуване" не ставало добре.
При претакането се изтегля предполагаемия разтвор с висока концентрация от долната част и се излива в горната.Допира с външната среда предполага окисляването в този кратък отрязък от време.
Обдухването /не е задължително да е с уста/ не прави ли същото.
А ако включим една помпичка за аквариум, и комшиите ще хапват спокойно.
Е това ако не разбърка бидончето, не знам какво ще успее.
Май ще стане и с компресорче за помпане на гуми.
seb - напреднал
Аз, като по-тарикат, всяка вечер си спретвам мазни борби с бидона.Понеже не е много тежък, 60 литра, здрава пластмаса и капак на резба, събарям бидона търкалям го из терасата и после го оставям с дъното нагоре.На другия ден обратната процедура.
null - специалист
малко ти е зелето - затова
ArturDent - Почти Безобиден
null написа:
малко ти е зелето - затова
Или му е много пиенето.
boltik - специалист
Абе всеки се хвали как го прави-за зелето става дума обаче никой не показва какъв майстор е??????
chapara - майстор
Чеки де ,аз поради топлото време го сложих вчера Изображение
masterval - майстор
Слагам кисело зеле не само есен, а целогодишно, по 2 зелки, поради което искам да питам, някой трябва ли му голяма каца за зеле? Да пише на лични.
boltik - специалист
А ето и тази годишната реколта на комшията(гъбарят)Българско зеле направено на кисело в Ческата Република.

Изображение
Аз го правя по калпазанския начин - без претакане. Предварително приготвям 2% солен р-р (20гр./литър) и заливам нареденото зеле. Червено зеле за цвят. Слагам по-малко сол за да е ядливо и сока да се пие. Млечната киселина запазва зелето , а не солта. Продухването вкарва въглероден двуокис с което забавя процеса на ферментация. Претакването има смисъл когато редите зеле, сол и заливате с вода - за разтаряне на солта и уднаквяване на р-ра.
netcho - специалист
\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
baymilen написа:
Аз го правя по калпазанския начин - без претакане. Предварително приготвям 2% солен р-р (20гр./литър) и заливам нареденото зеле. Червено зеле за цвят. Слагам по-малко сол за да е ядливо и сока да се пие. Млечната киселина запазва зелето , а не солта. Продухването вкарва въглероден двуокис с което забавя процеса на ферментация. Претакването има смисъл когато редите зеле, сол и заливате с вода - за разтаряне на солта и уднаквяване на р-ра.
\:D/ това е начина слагаш и си свиркаш :-"
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: