Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
Консерва грах-голяма
Глава кромид лук
Един морков
Една зелена чушка (не е задължително)
Скилитки чесън
Домати от консерва около две супени лъжици
Чаена лъжица червен пипер
Сол на вкус
Телешки бульон
Щипка черен пипер
Копър или магданоз по желание
Олио

Нарязваме лука,моркова,чушката и чесъна на кубчета.Задушаваме кромида в тенджера с малко мазнина.След което доливаме вода и добавяме останалите зеленчуци и отцедената консерва грах.Добавяме и телешкия бульон.След около двайсетина минути след сваряването на зеленчуците,добавяме доматите,червения пипер и солта.Варим още около пет минути и изключваме котлона.Брашно не използвам, но това си е по мой вкус.След сервиране може да добавите нарязан на ситно копър или магданоз.Сервира се с препечени филийки и нарязано сирене за мезе.

Прикачен файл

P1040170.JPG

Прикачен файл

P1040171.JPG

Прикачен файл

P1040172.JPG
valat111 - специалист
С домашна гроздова дали ще пасва?
silllveto - Майсторица
Не знам, но с пиле ще пасва със сигурност. :wink: Освен пилешкото бих добавила брашно, джоджен и дафинов лист и всичко тва в гювеча - та те ти манджа!
booooo55 - специалист
silllveto написа:
Не знам, но с пиле ще пасва със сигурност. :wink: Освен пилешкото бих добавила брашно, джоджен и дафинов лист и всичко тва в гювеча - та те ти манджа!
Да,с месце ще стане по вкусно,но жената не си пада много по месото.За това хвърлям на скарата една пържола отделно и проблема е решен.
Колкото до гроздовата с нея всичко върви. :)
boltik - специалист
Как премажвате газовете :furz: :-D
booooo55 - специалист
boltik написа:
С люта ракия. :partyman:
silllveto - Майсторица
boltik написа:
По традиционния начин. :razz:
А ти?
boltik - специалист
Аз на боба му сменям водата,като пожълтее водата,обаче грахът го копувам в кутии и при него не се получава същия ефект.Колкото и да сменям водата все си се веят чершафите :lol:
Пътували във влака някакви си и единият се изпуснал.Наплюл си пръстът и започнал да търка по-стъклото.Една баба се обадила:,,Синко на звук го докара ама на мирис не можа,, :-D

Тема "Супа грах" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: