Всички имаме коли, нали ?
svetliopi44 - Чирак...
Има един човек в Суходол който събира и реставрира ретро и редки автомобили.
Няма да ти кажа какви пари могат да се изкарват само от наем ако ги пуснеш към някоя филмова компания.
k r u m - специалист
Един приятел на баща ми има такъв Вартбург изглежда страхотно , преди 10-12 год го взе от някъде не беше каран въобще вътре е като нов. Доста време го пазаря да ми го продаде ,но още се опъва само че моята идея е по друга бих му сложил двигател скорости и окачване от нещо по съвременно купето и външно бих го запазил , а и беше с едни бели гуми :supz: .......ехх отплеснах се . Пожелавам ти успех и като намериш подходящия пускай снимки ще те следя с интерес!!
Dewalt - специалист
Наясно съм с това колко интерес буди подобен реставриран и то добре ретро автомобил.
Запалих се от едно предаване където един купува коли и другия ги прави - после продават с печалба.Нямам такава цел по принцип но ако пък има интерес и добра пара може да се помисли над темата.Нека за сега да направя една на първо време.И да ще пускам снимки в процес на деиствие.Иначе за nbr - намерил съм предния модел на тази баварка производство 2-3 години преди тази -единственото което ме спира да я взема е че според мен частите ще са доста скъпи.
peter_m - специалист
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Иначе мечтата е ей такъв един автомобил :rolleyes:
Изображение
25th Hour - специалист
Не знам дали си се занимавал с такава дейност преди. В случая това, че има помещение е хубаво, но е крайно недостатъчно. Реално тук в България много трудно може да се реставрира какъвто и да е ретро автомобил камо ли тия от хубавите снимки по-горе.

Отделно финансово е тежко.
Едно ретро няма никаква стойност ако е правено наизуст- тоест при реставрацията е необходимо да имаш нужната литература за автомобила.
За някои я има за други не.

В България на пръстите на едната ръка се броят хората, които разполагат с информация за автомобил, който има база за да се реставрира и някаква вероятност да се набавят някои части...

Според мен няма смисъл да се занимваш освен ако нямаше значително свободни средства и време..

И преди някой да се написал нещо умно. Дори Москвич 407, 408 е изключително трудно да се намери читав още по-трудно е да се докара до вид на реставриран...
Dewalt - специалист
25th Hour написа:
Не знам дали си се занимавал с такава дейност преди.
Колега не съм се занимавал.
Знам само че имам желание и възможност.
Освен строителство се занимавам и с още доста неща -едно от тях е почистване на тавани и мазета - попадали сме на техническа литература каквата няма как да откриеш на Славейков макар че и там имам хора които съм предупредил ако излезе нещо да ми го заделят.
Като сложиш това че разполагам и с нужния транспорт да натоваря,разтоваря и транспортирам каквото и да закупя - става по лесно.
При наличието на инструмент,работно помещение и връзки с стругари,фрезисти и т.н нещата почват да се навръзват.
Попадал съм на доста автомобили -такива които дори не можеш да разглобиш и за скраб и такива които стоят в гараж на трупчета за да не им се повреждат гумите.
В България има досте пенсионери които са се вманиачили да съхраняват автомобилите си.Повечето от тях разполагат и с резервни части - нови или малко употребявани които срещу 50 ина лева отгоре стават твое владение.
Та за това съм се навил и вярвам че ще успея.
Освен това в краина сметка и това съм звършил - двигатели в вътрешно горене - предполага познния и практика.
В началото на темата съм изброил марки и модели автомобили.Знам всеки един къде се намира и съм в някаква договорка с собствениците.Повечето от тях са запазени много добре.
Трябва ми само време.
Всеки трябва да си има някакви кусури - аз от как спрях цигарите и алкохола ми останаха само жените.А какво по хубаво от наточена мацка в ретро автомобил :supz:
torbalan - Дървен философ
за да се възстанови напълно ретро автомобил са необходими ужасно много пари...

ако искаш да имаш нещо, което да изглежда ретро и да се движи - това ще стане сравнително по-лесно...

малко са мацките, които биха различили първото от второто, така че - действай ;)

ако се спреш на гърбава зазка - вероятно ще мога да ти съдействам с някои чарколяци :)
някога и аз имах мерак на нашия жужу да му сложа мощен двигател и широки гуми :)

иначе аз лично съм решил, че ако забогатея достатъчно ще си купя едно такова:

Изображение
housedoktor - майстор
Торбалане ,ситроен трексон авант ли си показал ?май не е с оригиналната решетка.A ,не това е Ауто юнион ,DKW или Хорх
Последна промяна от housedoktor на нед фев 06, 2011 9:20 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
housedoktor написа:
Торбалане ,ситроен трексон авант ли си показал ?май не е с оригиналната решетка.A ,не това е Ауто юнион ,DKW или Хорх
Citroen TA кабрио би трябвало да е...
верно, че отпред е леко бъзикнат...

Изображение

Тема "Реставриране на автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: