От мобилни телефони до цифрови камери
darken_nz - специалист
Нямало разлика меджу 1080i и 1080p - едвали
Казваш, че нямало проблем и с това, че плащаме HD пакет, а каналите са само няколко и , че няма да усетим разликата като превключим на SD - ами щом казваш.
Ако хвърлиш повечко пари може и кино да си направиш, но нали знаеш, че не всички могат да си го позволят.
Евтината техника - прави евтин ъпскалинг и дава евтини резултати. (сигурно ще кажеш, че и това не е вярно)
А и телевизиите ще има още да поработят по въпроса.
След години, като навлезе HD в по-голям мащаб вече ще е друго и ще има повече смисъл да си даваме парите, а не за 2-3 или 5-6 канала.
Все още караме на стъкларии (лаптопа прави изкл.) :-D , но дойде ли му времето ще си гепя един 42''.
Последна промяна от darken_nz на ср фев 02, 2011 7:57 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
[quote="leosat varna"]Ние вече подкарахме на 55-60'' 3D, ..../quote]
А какво му е 3D на това 3D ?
Все едно моно запис на супер уредба
velas - специалист
ArturDent написа:
А какво му е 3D на това 3D ?
Все едно моно запис на супер уредба
М-м-м-м, не съвсем... Не си ли ходил на 3D кино?... Ефекта е горе-долу същия, но в домашни условия. Говоря за филмите, които са направени в 3D. А те въобще не са малко.
Иначе 2D картинката се преобразува в 3D от софтуера на телевизора и се усеща най-вече при ярки сцени. Неудобството е, че трябва да седиш непрекъснато с очилата, затова 3D се гледа най-вече за готовите филми. Удоволствие си е... :)

@darken_nz
Към кого е адресиран поста ти?
Тани - модератор
Източниците на сигнал не се ограничават с кабелната или сателитната телевизия! Всеки Full HD телевизор си има и вход за компютър , а почти всеки компютър има дори и HDMI изход , така че всеки при желание може да се възползва от максималните възможности на телевизора си какъвто и да е той! В Интернет има видео във всякакви формати!
boltik - специалист
почти всеки компютър има дори и HDMI изходЕ не всеки :lol: За сега това е почети половината от цената на РС-то. :wink: Още си е хит,а за хит се плаща солено.
darken_nz - специалист
Така е, тани, но е друго когато вече започне да навлиза.
Все от компютъра ли да гледаме, пък и не всичко е HD и не всичко е на бг, въпреки че сега започнаха да се качват доста повече, иска си и доста теглене.
Има и нещо друго - трябва малко да се поработи по въпроса с HD предаването (ако щеш вярвай, но някои оператори даже нямат нито един читав HD канал - просто нямат достатъчно сигнал)
Не искам да ги ''рекламирам'', защото са свестни пичове, но по HD имат още да бачкат.
Между другото спомняш ли си колко беше 1-ят DVD плеър, но сега са на доста по-достъпни цени.
Във много сфери е така - новото нещо иска да се доработи, да се отранят проблеми и т.н.
По същата причина няма да се хвърлям още и на 3D технологията.
А и да си призная краста ми е да видя любимите си телевизии на HD.
Това е просто гледната ми точка, иначе всеки си решава сам.
Тани - модератор
boltik написа:
почти всеки компютър има дори и HDMI изходЕ не всеки :lol: За сега това е почети половината от цената на РС-то. :wink: Още си е хит,а за хит се плаща солено.
Всъщност от купените през последните две години няколко компютъра и един лаптоп ВСИЧКИ имат HDMI . Повечето са на видеокартата на дъното даже . Имам чувство че вече серийно всички се произвеждат така , но може и да бъркам. Но относно цената не си прав - погледни в някой сайт видеокартите и ще видиш почти няма разлика в цената и дори най евтините карти имат такъв изход!

darken_nz Има много истна в думите ти! Просто изказах мнение как може да ползваме пълноценно телевизора си. А относно филмите - голяма част са качени дори с Блу рей качество , но наистина си трябва бърз интернет за да се свалят!
panalov - специалист
boltik написа:
E като нямат hdmi поне имат dvi ,което също предава цифров сигнал, но без звук което пак не е фатално-един жак 3,5 мм решава проблема.
boltik - специалист
Я ако обичаш да качиш снимка,че да ми стане ясно за какво говориш?Не съм в час с тези изходи.

E като нямат hdmi поне имат dvi

Да попитам още изходът до нета и жълтия за какво са :?

Прикачен файл

DSCN0800.JPG
Тани - модератор
boltik написа:
Я ако обичаш да качиш снимка,че да ми стане ясно за какво говориш?Не съм в час с тези изходи.

E като нямат hdmi поне имат dvi

Да попитам още изходът до нета и жълтия за какво са :?
Този до нета е за телефонен кабел, а жълтия ти е s-video давам картинка и на видовете DVI

Прикачен файл

277px-DVI_Connector_Types_svg.png
277px-DVI_Connector_Types_svg.png (17.08 KиБ) Видяна 4456 пъти

Прикачен файл

s.video.gif
s.video.gif (4.26 KиБ) Видяна 4456 пъти

Тема "Резолюция на HD каналите при BLIZOO" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: