• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
бейджан - напреднал
Здравейте.Понеже къщата ми е на тухли ми предстои да направя външна топлоизолация на цялата къща.Някой може ли да ми каже колко струват материалите за 1 квадратен метър без труд само материалите.Мисля, че те включват стериопор, шпакловка, мрежа, мазилка.Благодаря предварително
П.П. стериопора да е с дебелина 8см
perko - специалист
около 25лв/м2 ги смятах скоро, с по-евтина мазилка. Може и по-скъпо или по-евтино, зависи какви материали ще ползваш.
unicata - специалист
EPS полистирол F AUSTROTHERM - 6,10(76,20 куб.)
Лепило и шпакловка WEBER 460P, 25 кг. - 5,19 (разход 4 кг лепене и 4кг за шпакловка)
Мазилка weber.pas КОЛОРИТ 30 кг. - 7,78 (при разход 3,5кг)
Армираща мрежа за фасадна топлоизолация 145 гр./кв.м. - 68ст.
Дюбелите са към 40-50ст. предполагам.
Общо: 20,25 лв/кв.
Цените са взети от тук: http://www.baumarket.bg/department/heatinsulation_dep/
Може и по-евтино да излезе, но на по-евтините материали не бяха дадени разходни норми.
А може и да прескочиш мазилката и просто да удариш една ръка фасадна боя ;)
бейджан - напреднал
Благодаря ви много за отговорите :).
Тани - модератор
Лично аз не бих се доверил на мрежа под левче! Все пак става въпрос за стотинки на квадратен метър. Калкулацията която си правиш е съвсем на грубо - лепилото почти никога не стига :) Не забравяй да калкулираш и ъглите и водооткапите включително и на прозорците. Също така , за качествено изпълнение е необходим и профил за дограма( лепи се за нея) . Преди мазилката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се грундира!

ПП Желателно е материалите да са от една марка за да е сигурна съвместимостта!
бейджан - напреднал
Благодаря за съветите Тани
bobyl - специалист
Цени на материалите без грунд и мазилка - 7.50лв./кв.м. при стиропор 5см.
Можеш да ги закупиш OnLine от тук: http://www.marden-bg.com/?town=%D0%BF%D ... 499&type=t
Там има и грунд и мазилки , но цената им варира в зависимост от вида и цвета на мазилката , като започва от около 4-5лв./кв.м.
torbalan - Дървен философ
и слагай 10 см.

колкото спестиш сега от изолация, много пъти повече ще дадеш в бъдеще за отопление...

цените на енергоноситлите само ще нарастват, така че топлото ще става все по-скъпо :)
бейджан - напреднал
Ще слагам 10см, но да ви питам аз имам вътрешна изолация като сложа външна изолация 10см стиропор разлика ще имали в отоплението?
bobyl - специалист
бейджан написа:
Ще слагам 10см, но да ви питам аз имам вътрешна изолация като сложа външна изолация 10см стиропор разлика ще имали в отоплението?
При всички случаи разлика ще има . Освен това , външната изолация веднъж направена , много по-трудно можеш да я коригираш във времето , а вътрешната според мен дори пречи - не можеш да използваш акумулиращия ефект на стените и изстиването на помещението става много бързо .
Всъщност като се замисля не мога да се сетя за сертифицирана система за вътрешна изолация , с изключение на тези свързани с гипсокартон .
  • 1
  • 2

Тема "Външна топлоизолация-цени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: