• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
Mega - специалист
Bobby - специалист
Леле паднах, супер, ако направя такова на малкият ще се размаже.. =D>
dido uzunov - специалист
Bobby написа:
Леле паднах, супер, ако направя такова на малкият ще се размаже.. =D>
И аз вече съм с подобна идея.
Bobby - специалист
Ако някой е направил нещо подобно, моля да обясни по-подробно частите..
velsi - Почетен майстор
То от клипа общо взето се вижда конструкцията. Към рамата на шейната е добавена вилка с някакво велосипедно колело. На него има венец и верига. Другия, по-малък по диаметър венец е захванат на патронника на винтоверта. Самия винтоверт пък е хванат на стойка, заварена към конструкцията на вилката. За да преминава неравностите вилката е шарнирно закрепена отпед (личи си на снимката), а някъде под седалката трябва да има пружина.
Управлението на оборотите на винтоверта става директно с жило, което натиска спусъка (виждал съм го на друго подобно видео). Не си личи много, но ако се вгледате, ще видите скоба, точно там където е мястото на спусъка.
и една верига на колелото, за сцепление със снега. Това е общо взето, не е сложно да се направи.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (24.5 KиБ) Видяна 10335 пъти
Bobby - специалист
Идеята е: От какъв произход е колелото? Изглежда вилката е комплект с него.. Чудех се ако мина до Практикер, дали ще мога да купя всичко накуп? Имам такава шейна ,както и подобен винтоверт, разполагам и с дете на подобни години.. а и е зима.. :lol:
velsi - Почетен майстор
В Практикер - не. По скоро в някой детски магазин, където продават велосипеди да потърсиш нещо тип тротинетка, но с долу-горе този размер колела и да ползваш задната част... :? Иска си приспособяване, няма да минеш само с готови елементи.
velsi - Почетен майстор
Не е лошо да видиш и това видео:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y8abvlYHK3Q[/youtube]
Bobby - специалист
Какво ли не измислят хората...няма да оставя това така...
vlad0 - специалист
Това последното е много добро. Но може би ако се използва само механизма на винтоверта и му се сложи един по-голям акомулатор ще е по-добре :? . Някой ако пази от едното време колело "Зайка" може да опита.
  • 1
  • 2

Тема "Хехе видяхте ли тази шейна от винтоверт ;)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: