• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zimel - специалист
Оо, с ваше участие ми хареса идеята за комбинация от машинки за централно закючване на автомобил и проста лостова система, защото според мен простите неща са съвършенни. :)
Вие много ми помогнахте в решаването на моя проблем, защото попринцип ми е трудно мисленето и сега е само въпрос на експерименти.
mihailcankov - специалист
zimel написа:
Оо, с ваше участие ми хареса идеята за комбинация от машинки за централно закючване на автомобил и проста лостова система, защото според мен простите неща са съвършенни. :)
можеш да си ги направиш и с дистанционно :-D
stivemaster - майстор
Има едни машинки с късо жило и доста мощни ,дето служат за отваряне на предния капак на кола , с копче струваха около 30 лв. и дърпат здраво.
lordmails - специалист
Някой път опростените неща надживяват ,сложно(ненужно)скъпите .Така,че можеш да си развинтиш фантазията и да измайсториш най оптималния вариант от който се нуждаеш.
Pablo - специалист
Зависи какви пари ти се дават. Аз правих подобно нещо. Беше за входната врата на апартамента.
Т.к. при отказ дори и ключар не може да ми помогне, реших да заложа на готово решение и си взех това:
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ucts_id=44

Взех само механиката, електрониката си я правих сам.
zimel - специалист
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на колегите, които се вкючиха в темата. Вашите мнения бяха много ценни за мен.

Към колегата 8180 :
Мисля твоят вариянт да го пробвам ако нищо друго не сърши работа.

Към колегата INSPO :
Закупих си такъв тип машинки, комбинирайки ги с проста лостова система (по предл. на Спокойния) мисля, че ще вършат работа.

Към колегата Пабло :
Моята гаражна врата е с ширина 4 метра, дали ще има механика на такъв размер?.
dido uzunov - специалист
Купил съм си аларма за автомобил +3 бр.машинки за централно заключване..Отделен акумулатор за захранване.Алармата има вграден шоков датчик и затова ще я монтирам на самата врата.За отключване ще ползвам дистанционните от алармата.
8180 - майстор
Понеже се повдигна темата и там имаше разсъждения колко време ще държи на акумулатор.

С лостова система и някакво реле, може да се сътвори релето само да "отваря", а пружина или тежест да държат затворено. Само за 2-3 сек. да е нужна енергия за отваряне и евентуално при затваряне.
Виждал съм такава с "бутафорна брава" с касов ключ, която подава сигнал на релето - отваряш, връщаш ключа, релето отпуска. После при затваряне - пак същото. Допълнително веригата може да се защити с някакъв "скрит ключ", дистанционно и т.н.
Там беше с пневматика и яко резе, но предложеното реле от стартер трябва да стане.
zimel - специалист
На мен не ми трябва акумулаторен режим.
  • 1
  • 2

Тема "Електромагнитни резета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: