• 1
  • 2
Тук всеки може да качи собствени снимки и да представи себе си пред общонстта.
quell - помощник
... и от мен.
Търсейки малко инфо попаднах случайно на форума и много ми хареса.. та занапред ако не ми мине котка път ще се радвам на помоща ви относно ремонтите :wink:
За мен... казвам се Ангел - тоест жив дявол.. на 35 години от София
Професия бижутер
Хоби - всичко екстремно и най-вече велосипедизъм
Най-обичам - да се занимавма с това дето не ми е работа.. тоест с строителството например (не знам що така ме влече)....

снимки ще постна след някой ден... малко да влезна в час :)))
Profi Stroi - специалист
Здравей от мен и добре заварил
След като с такава професия се захващаш с неща който не са ти работа а именно строителство се очаква да го изпипваш също толкова колкото и бижутата :lol:
quell - помощник
Profi Stroi написа:
Здравей от мен и добре заварил
След като с такава професия се захващаш с неща който не са ти работа а именно строителство се очаква да го изпипваш също толкова колкото и бижутата :lol:
...ами дано ги изпипвам пък кой знае... то и с бижутата така... от хоби стана професия та вече 12 години... хахахаха :)
Имам нерви... и се надявам да имам и време за доизкусуряване на нещата.. че като съм зает с друго и не ми е това основното занимание желанието да видиш нещо готово за малкото време, което му отделяш може да доведе до доста недомислени и недоправени неща... та дано :?
Justy - майстор
Здравей и добре дошъл :)
jel4o - специалист
Здравей и от мен.... все си мислех че да си бижутер е хоби
bisplus - специалист
Здравей и от мен!
crez - майстор
Добре дошъл. Радвам се че нашата виртуална компания ти харесва. Ще имаме въпроси и по твоята специалност. Например, аз имам казан за ракия на който се проби дъното. Знам че трябва да се запои със сребърен припой. Как се работи с него и от къде го доставяш?
quell - помощник
crez написа:
Знам че трябва да се запои със сребърен припой. Как се работи с него и от къде го доставяш?
Наистина най-качествения припой е сребърния та за запояването на казана не би трябвало да имаш проблеми освен с отнемането на топлината.
По принцип :
1. Мястото на спойката се почиства и ако има дупка се попълва с материал ( в твоя случай най-добре е ако можеш да сложиш парче тел или профил с който максимално да премахнеш луфтовете)
2. Намазваш мястото с флюс (технически) или с боракс разреден на каша с вода
3. Нагряваш метала като първоначално въртиш пламъка около мястото на спойката за да се темперира добре... а след това нагряваш самото място и подаваш припоя... В твоя случай редно е да работиш с оксижен за да можеш да вдигнеш необходимата температура на мястото на спояване (около 600-720 градуса в зависимост от припоя)
Ако не успееш от първия път да разлееш хубаво припоя... пак зачисти повърхноста и намажи с флюс (медта окислява бързо)
Сребърния припой по принцип не можеш да побутваш за да го размазваш като калая... насочването му става с топлина (той се разлива накъдето е най-топло и ако си нагрял добре мястото на спойката при подаване на една точка той ще се разлее на цялото място отведнъж)
По принцип сребърен припой за описаната от теб работа се продава в магазините за хладилни части (техниците работят с него или с медно-фосфорен)... и е хубаво да го вземеш от там защото е нискотопим (на около 600 градуса разлива и на 550 застива ... а и го продават на пръчки (удобен е за заливане на процепи)... Иначе бижутерския всеки си го прави сам най-често...
Принципа е следния:
Сребро 65 %
Мед 20%
Цинк 15%

Стопяват се медта и среброто заедно... разбърква се добре и в сплавта се хвърля цинка - той изпушва и част от него изгаря затова бързо се разбърква 1-2 пъти и се отлива в форма за теглене.

Радвам се че и аз мога да съм ви от полза :)
crez - майстор
Благодаря,доста изчерпателно. Само още един въпрос, тъй като не разпалгам с оксижен мога ли да използвам пропан-бутанова малка горелка? Тя е като по дебела химикалка и дава насочен пламък,лесно се манипулира с нея.
  • 1
  • 2

Тема "Здравейте..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: