• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sha
Джажите още не са при мен но е въпрос на време за да дойдат

Мотора е безчетков на 48V, 130 оборота на волт което ще рече че на пълна газ ще прави 6000 оборота което е много за това трябва да направя колкото се може по голяма редукция от рода на 6 или 7:1
piron45 - майстор
sha написа:
Здравейте, и аз съм намислил да направя с колелото си една електро щуротия. Набелязъл съм частите но за да стане както трябва е нужно да направя редукция на оборотите. За това искам да ви питам някой може ли да помогне с информация от къде мога да купя такова малко зъбно колело - 7, 8 или 9 зъба трябват - колкото по малко толкова по добре. Или някой от вас ако има и не му трябва да го купя от него

Изображение
Колега, до тунела на люлин 10 отиваш в Александрис от там съм купувал всякакви зъбни колела. Имат и вериги всякакъв размер.
А този двигател така ли ще ти стърчи настрани, що не го сложиш на багажника с по дълга верига.
onoff - напреднал
най-добре е да си е на самата капла.
поне аз така си мисля, защото ако е с верига се губи КПД.
лично мое мнение.

поздрави.
ludiagsm - специалист
onoff написа:
най-добре е да си е на самата капла.
поне аз така си мисля, защото ако е с верига се губи КПД.
лично мое мнение.

поздрави.
+1 :)
batkotony - специалист
Днес времето беше почти пролетно и бях длъжен да ъпна тази тема,която според мен ще става все по-актуална.Предполагам има развитие по отношение на китовете за преработка на обикновено колело в електрическо такова.Ако някой има информация за фирми-вносители месля,че тук е мястото да сподели,ще бъде от полза за потребителите.Аз съм твърдо решен да се кача това лято на електробайк,но все още нямам информация къде в София продават такива китове за преработка.Може би автора на темата има мнение по въпроса? :-D
shotik - майстор
От автора на темата ,почти съм прекратил с опитите поради финансови затруднения,а и затова ,че в последно време много повече позвам колата за превоз на инструменти и др.,които с колело или елколело ми е невъзможно.
На бул К.Величков на спирката трамваите "Св.Петър и Павел " е магазин за мотоциклети и др има готови капли с електромотор с комплект за управление,но за мен са твърде скъпи,защото с батериите ще са над 700 лв.

http://www.bgmaps.com/link/49578A1736A8 ... 8A4C42A48C
batkotony - специалист
Благодаря,тези дни ще се разходя да видя какво предлагат в този магазин и ще пиша. :)
ludiagsm - специалист
batkotony написа:
Днес времето беше почти пролетно и бях длъжен да ъпна тази тема,която според мен ще става все по-актуална.Предполагам има развитие по отношение на китовете за преработка на обикновено колело в електрическо такова.Ако някой има информация за фирми-вносители месля,че тук е мястото да сподели,ще бъде от полза за потребителите.Аз съм твърдо решен да се кача това лято на електробайк,но все още нямам информация къде в София продават такива китове за преработка.Може би автора на темата има мнение по въпроса? :-D
Аз вече 3-ти ден ходя наработа с електроколелото :) дано задържи топло още малко ;)
batkotony - специалист
ludiagsm написа:
Аз вече 3-ти ден ходя наработа с електроколелото :) дано задържи топло още малко ;)
А как стои въпроса с издръжливостта на батериите,отразява ли им се студа?
ludiagsm - специалист
batkotony написа:
ludiagsm написа:
А как стои въпроса с издръжливостта на батериите,отразява ли им се студа?
На мойте специално не съм забелязъл проблеми с температурата, те са lifepo4 литиевожелезен фосфат и нямат грижи. Проблеми има само с тези с киселината малко се намалява пробега но не знам с колко то4но.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: