Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shefastz - напреднал
Здравейте!
Ето го и моя проблем:
Предпазителя за външното осветление постоянно изключва. Проверих всичко, за което се сетих и всичко ми изглежда изправно. Предпазителят е Legrand 6А и след него има часовниково реле също Legrand. Възможно ли е проблемът да е от предпазителя?

пп: Да поясня, че АП изключва през различно време, не веднага
Благодаря Ви предварително!
mladkal - майстор
Градски, а този АП какъв товар комутира!?
shefastz - напреднал
mladkal написа:
Градски, а този АП какъв товар комутира!?
6 луминисцентни лампи по 11 W
mladkal - майстор
Не съм спец, но май имаше нещо такова, че релето за време е леко несъвместимо с луминсценти... както и луминисценти не са съвместими с тримерни ключове
Тук отстъпвам на по-знаещите колеги съфорумци да се изкажат!
valat111 - специалист
Часовниковото реле какво ти комутира? Елементарната сметка показва, че при едновременно включване на всички лампи имаш консумация около 0.3 А. Елиминирай влиянието на часовниковото реле, ако предпазителят продължи да се държи все така "странно" , сменяй го.
Interceptor - напреднал
Възможно е проблема да е в самия предпазител. Ако имаш под ръка друг - пробвай с него.
Успех
shefastz - напреднал
Interceptor написа:
Възможно е проблема да е в самия предпазител. Ако имаш под ръка друг - пробвай с него.
Успех
Осветлението работеше повече от година без проблем.....може би е дошло време за смяна на препазителя
Interceptor - напреднал
Предпазителите трябва да работят години на ред, но понякога и те дефектират, имал съм проблем като твоя, в последствие въобще не искаше да се вдигне и се оказа предпазител за смяна
боян - специалист
Сигорен ли си ,че тези луминистцентни тела са изправни и не правят некаква отечка некаде...............
valentino76bs - майстор
боян написа:
Сигорен ли си ,че тези луминистцентни тела са изправни и не правят некаква отечка некаде...............
така е,добре го е казал човека/АЛБЕРТ АЙНЩАЙН/ .....ама вземи си оправи правописните грешки ,че така го потвърждаваш...нищо лично..

Тема "Проблем с външно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: