Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shefastz - напреднал
боян написа:
Сигорен ли си ,че тези луминистцентни тела са изправни и не правят некаква отечка некаде...............
Еми сигурен съм. Прегледал съм ги тяло по тяло...няма от къде да е. Преди някъде 2 месеца при отварянето на една от разпределителните кутии изтече вода. После я подсуших и направих връзките наново. Не вярвам, че може да е от там проблема
valentino76bs - майстор
shefastz написа:
боян написа:
Сигорен ли си ,че тези луминистцентни тела са изправни и не правят некаква отечка некаде...............
Еми сигурен съм. Прегледал съм ги тяло по тяло...няма от къде да е[/quote

Като казваш външно осветление къде е това на тераса на вход....Вариантите за проблема на са много...
valentino76bs - майстор
shefastz написа:
боян написа:
Еми сигурен съм. Прегледал съм ги тяло по тяло...няма от къде да е. Преди някъде 2 месеца при отварянето на една от разпределителните кутии изтече вода. После я подсуших и направих връзките наново. Не вярвам, че може да е от там проблема
Oпаааа това не бях го прочел ,значи то не става с вярване става с мерене ,един съвет що м си пробвал другите варианти с дефектен предпазител и т. н. вземи разкачи всички лампи само телата връзките нека да останат ги остави ако можеш да намериш едно мегерче да завъртиш тази цялата верига при изключено захранване ама ако не ти е ясно по добре нека някой който му е ....да не направим някоя беля...
shefastz - напреднал
Външното осветление на жилищен блок. Има 6 броя тела с луминисцентни лампи по 11 W с електронен баласт.
Последна промяна от shefastz на пон фев 07, 2011 2:06 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
Търси влагата, колега.
fikata - майстор
Приложи метода на елеминирането на консуматорите по веригата преди да сменяш предпазител,както те съветват.
Аз бих изключил временно от захранването половината лампи/последните три/.Ако проблемът не се прояви, повтори упражнението и с първите три -една по една.Ако се появи -локализирай го.Ако не се прояви в нито една лампа или по захранващата линия,тогава смени предпазителя..
Борислав Бачовски - напреднал
боян написа:

На този свят има само две нешта който са безкрайни Вселената и Човешката Глупост като за първото не съм сигорен.Алберт Айнщаин

В тази дума не се ли поставя буква "Щ"? НеЩата!!!!!!!!!!! И сиГурен. Корена на думата е :"сигУрност.
Последна промяна от Борислав Бачовски на пон фев 07, 2011 2:32 pm, променено общо 3 пъти.
shefastz - напреднал
Ще пробвам......, ама по някога и цяло денонощие не изключва АП-то. Ако има влага не би ли трябвало веднага да изключва предпазителя?
fikata - майстор
shefastz написа:
Ще пробвам......, ама по някога и цяло денонощие не изключва АП-то. Ако има влага не би ли трябвало веднага да изключва предпазителя?
При продължителна работа на лампите вследствие на загряване някъде на място на свръзките и ниски външни температури може да се получи конденз.Който е временен,но достатъчен да направи късото..
valentino76bs - майстор
fikata написа:
shefastz написа:
При продължителна работа на лампите вследствие на загряване някъде на място на свръзките и ниски външни температури може да се получи конденз.Който е временен,но достатъчен да направи късото..
Мегер ....това е твоето решение...

Тема "Проблем с външно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: