Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stiv1961 - майстор
BG-PLAST написа:
http://bg-plast.com -продават и поликарбонатни плоскости
И ти си май от тях :? Да беше писал:продаваме и поликарбонатни плоскости :-D
Правил съм им сайта просто stiv1961 , аз си направих терасата преди години с прозрачен поликарбонат още не е мръднал, много здрав продукт.
Uraken - помощник
Направихтели си поликарбонатния навес . Мога да ви дам съвети , тъй като се занимаваме с метални констукции и имам поглед ,мога да помогна :)
shulio - специалист
Здравейте! Аз съм се ориентирал към направата на навес от същия материал 4мм. . Има в една фирма на промоция сега за 11лв/м2. Мен ми трябват 4 листа по 6 метра. Навеса ще бъде 7.5 метра на 6 метра едноскатен. Горния край на 3.6 метра а долния на 2.1 метра получава се наклон 16*(тука се двоумя - незнам дали е достатъчно) .Поради естеството на навеса - градина на заведение се сблъсквам с 2 проблема:

1. Желателно е да се избегнат подпорите на 3-тия метър. Тоест ще трябва да се направят ферми. Въпроса е от какви профили и колко нагъсто да се слагат за да не падне зимата от снега. То ще съм там постоянно де - мога да го бутна ако се натрупа много ама все пак. Ако пък ще е по лесно с подпори ще го мисля някак си да не пречат.

2. Как да се справим с жегата която ще настане отдолу. Платове точно под поликарбоната ще се слагат при всички случай за да добие вид на арабска спалня :), но ще свършат ли нещо по въпроса с жегата или трябва да се мисли вариант с водна мъгла.

Ако има някой преки впечатления ще съм благодарен да сподели опита си
svetliopi44 - Чирак...
Ивчо, отдолу ще стане сауна пич ... каквито и чаршафи да сложиш после.
Иначе гледам че рекламират едно UV прозрачно фолио,щто и на мен ми трябва за един проект ...обаче незнам колко е ефективно.Мисълта ми е да се лепне отдлу на плоскостите.Чета мнения по други форуми че вършело страхотна работа ,но едно е да четеш друго е да ти го каже човек.
А и площа е голяма,без средна греда няма да минеш.
shulio - специалист
Е това с жегата незнам как ще го реша тогава. В краен случай да сложа отдолу една ламперия и готово :).
MASTER - специалист
Сигурно ще те разочаровам, но забрави директно за този 4мм поликарбонат.

За такава дебелина фермите трябва да са през по малко от 50 см.

Тоест едни 16-17 броя ферми, както и да ги смяташ като цена - поне 120 лв е материала за бройка - ебем ти промоцииите :-D

Принципа е следния - по дебел (по скъп) поликарбонат - по малко ферми

А от какъв материал да са фермите - има едни хора. казват се конструктори - те правят чертеж, и се ПОДПИСВАТ че носят отговорност.

Има програми с които можеш да си сметнеш сам фермите, но основния проблем е кой ще носи отговорноста ако не дай боже стане белята.

Форума верно е НАПРАВИ СИ САМ, и няма лошо да си го направиш сам, но ако и сам си го проектираш по чужди съвети си е престъпление в буквалния смисъл.

С големи извинения, но ми се струва крайно нехаен подхода към над 45 кв.м. покривна конструкция над обществено заведение.

Като се съмне, ще ти щракна за ориентация едно фото на относително правилно изпълнено от мен навесче с подобно габаритче.

А това за жегата - жега ще, няма начин :)
Поликарбоната е всъщност материал за парници. :wink:

Съвсем приятелски съвет - замисли се за някаква алтернатива за този навес, все пак хора ще има отдолу.
shulio - специалист
Честно казано по ми харесва двойноскатна тента с ролки и водачи. Но всички разправят да се направи твърд навес щото ще е същите пари а ще е твърд :). Май ще мина на моя си вариант, а там доста от въпросите отпадат. Примерно няма да ми трябва проект, няма да трябва да се справям с толкова голяма жега отдолу, а и там всичко си е сметнато :). Евала Мастер, че ме отказа от това приключение дето щях да си създам :)
sirko - специалист
Мисля да ползвам такава плоскост за капандурата на тавана, ще ми трябва парче 1,20х1.10м с ув защита, от къде в Пловдив мога да си купя с такъв размер?
u-ray - напреднал
Има ли някакво правило през колко сантиметра трябва да са ребрата/фермите/ при различните дебелини поликарбонат - става въпрос за 6 или 8 мм дебелина?
Каква трябва да бъде посоката на ребрата/фермите, спрямо поликарбонатния лист - напречно, надлъжно?
Прочетох, че поликарбонат монтиран на метална конструкция има термално разширение. Това вярно ли е и какво се прави за да няма проблем? Ето и за това става въпрос:
http://euromax.bg/files/custom/Palram/Sunlite.jpg
Правилно ли тълкувам данните в таблицата, че при 40 градуса темп има от 2,5 до 3,5 мм топлинно разширение на метър?
Как се монтира плоскостта за металната рамка тогава - прави се по-широка дупка ли?

Ще правим "направи си сам" навес от поликарбонат без огъване на листовете и ще съм много благодарен на всякакви съвети.

Тема "навес от поликарбонатни плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: