Здравейте форумци!!!
От доста време чета из форума но най- сетне ще задам един въпрос.
Смятам да си преоборудвам Виадрус у22, 8 секции и да го пригодя за работа с пелетна горелка на ЕРАТО GP20+ 32kW. Въпросат ми е относно управлението на горелката- как да я управлявам. От фирмата ми предложиха седемдневен програмируем термостат на хоноулел който се монтира в някоя стая. Тук във форума пък видях , че един участник я командва с един поморийски контролер който е монтиран при котела. Как според вас е по- добре да се направи. Как точно тези контролери управляват горелката- изключват ли я само или командват директно горивния процес?
Благодаря

От доста време чета из форума но най- сетне ще задам един въпрос.
Смятам да си преоборудвам Виадрус у22, 8 секции и да го пригодя за работа с пелетна горелка на ЕРАТО GP20+ 32kW. Въпросат ми е относно управлението на горелката- как да я управлявам. От фирмата ми предложиха седемдневен програмируем термостат на хоноулел който се монтира в някоя стая. Тук във форума пък видях , че един участник я командва с един поморийски контролер който е монтиран при котела. Как според вас е по- добре да се направи. Как точно тези контролери управляват горелката- изключват ли я само или командват директно горивния процес?
Благодаря
.gif)

относно вместо горелката да спира и тръгва , само  автоматично да си намаля мощността като мамаля подаването на гориво без да гаси .Но не съм сигурен дали по този начин би била по икономична от работа он-оф .Сигурен съм че би довело до някакъв положителен резултат но това зависи и от спицификата на инсталацията и срадата към която е монтирана горелката .Лазаре това ако се приложи в газов котел по добро ли е от он-оф тоест намаля ли разхода.
 относно вместо горелката да спира и тръгва , само  автоматично да си намаля мощността като мамаля подаването на гориво без да гаси .Но не съм сигурен дали по този начин би била по икономична от работа он-оф .Сигурен съм че би довело до някакъв положителен резултат но това зависи и от спицификата на инсталацията и срадата към която е монтирана горелката .Лазаре това ако се приложи в газов котел по добро ли е от он-оф тоест намаля ли разхода. )....тези с които работя си я модулират доста добре
 )....тези с които работя си я модулират доста добре   .. по-старите модели на 5 степени ,а по-новите на 10 .. просто се следи изменението на температурата на водата в котела за единица време и спрямо това котела увеличава или намалява мощността си или остава на текущата.Цели се достигане на равновесие - генерираната топлина = на изразходваната от сградата .
 .. по-старите модели на 5 степени ,а по-новите на 10 .. просто се следи изменението на температурата на водата в котела за единица време и спрямо това котела увеличава или намалява мощността си или остава на текущата.Цели се достигане на равновесие - генерираната топлина = на изразходваната от сградата . За Понаст знам че е перфектен , ама нали мислим как да подкараме Ератовската горелка уж като хората.
 За Понаст знам че е перфектен , ама нали мислим как да подкараме Ератовската горелка уж като хората.