• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stiv1961 - майстор
Получи се проблем с един винтоверт Sparky.По-точно зарядното.По-долу прилагам снимки на машинката.Въпроса ми е:как работи това зарядно?Като поставя батерията светва зеления светодиод?Вдясно има един червен бутон-за какво служи?Батериите не се зареждат.Ако някой от колегите има такъв нека сподели.Модела е Sparky BUR 2 18 E
dobrev9111 - напреднал
Над бутона пише ON - включено.
stiv1961 - майстор
dobrev9111 написа:
Над бутона пише ON - включено.
Да,обаче не разбирам действието:1.поставям батерията-какво трябва да светне?2.натискам бутона-какво трябва да светне? и т.н.Питам ако някой има такъв да ми каже последователността при зареждане на батерията/загубих книжката с инструкциите/
ZEDYCUS - майстор
Поставяш батерията, светва зеления диод- натискаш червеното копче ОН- светва червен диод, като спре да свети червено след около 40 минути и светне зеления диод отново е заредена батерията. :)
stiv1961 - майстор
Хм...значи зарядното нещо се е прецакало.При мен като сложа батерията светва зеления,натискам бутона ама не светва червено и батерията не се зарежда.....
EDI - майстор
Причината може да е и в батериите, на колко годинки и цикъла са.
stiv1961 - майстор
Винтоверта е на две години.Циклите не знам колко са, но и двете батерии ли ще се скапят едновременно?Трябва да се носи при някой майстор,аз съм бос в електрониката.
EDI - майстор
В такъв случай и зарядното може да е причина.Я провери на изходите на пластините има ли напрежение, да не се е прецакал бутона или някой кабел към или от него.
stiv1961 - майстор
Отворих зарядното и до тук установих:като сложа батерията на заряд и като дам на ,,късо" бутона червения диод светва и реленцето включва-значи зарежда.Съмнява ме бутона.След час ще видя резултата.
ZEDYCUS - майстор
Може да е запрашен и да не дава хубав контакт, не знам дали се разглобява самото копче.
  • 1
  • 2

Тема "Винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: