• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Георгиев - специалист
Болтик, това не са ли австрийските тухли, виндерберг ли бяха, какво бяха, не ги помня. Те са абсолютно различна технология, не може да ги сравняваш. Първо, българските зидове които коментираш са 100% НЕносещи, => няма абсолютно никакво значение якостта на тухлата. Кухините са за топлоизолация и за олекотяване.
Тани - модератор
boltik написа:
Не-мога да зацепя.Обясни като на бългърин :lol:

Прикачен файл

PIMG0015.JPG
ArturDent - Почти Безобиден
Георгиев написа:
...Първо, българските зидове които коментираш са 100% НЕносещи...
Те пък тия като са носещи... ;)
Носещи - само от плътна единичка.
Последна промяна от ArturDent на вт фев 08, 2011 7:24 am, променено общо 1 път.
Георгиев - специалист
По БДС да, но на тая фирма, дето май и бъркам името имат и носещи. Те не са баш плътни... а бе баш като на снимката са си, тези със зъбчетата отстрни са за носещи зидове. Признавам си, че не съм наясно с точната им носеща способност, но такива се водят :). Ама както казах, съвсем различни технологии на строителство...
Илиян Илиев™ - майстор
Има такива носещи, но тези от снимката бих казал, че не са. Ако имам възможност ще ви снимам носеща. Доста здрави са и са си на дупки. Тези от снимката са си разновидност на поротерм така като ги гледам какъв цвят са и какви са им дупките.

Иначе носещите се зидат така, а поротерма с отворите хоризонтално. :?
boltik - специалист
:roll:
Последна промяна от boltik на нед фев 20, 2011 6:14 pm, променено общо 1 път.
Георгиев - специалист
Е добре де, това е ясно. Същата работа, като с немските тухли. На мен лично много ми харесват. Но са съвсем различно нещо от българските и няма място за сравнение. С тези се зида по един начин, с българските по друг.
stenmark - специалист
boltik написа:
Приятелю Георгиев,виждам че не-знаеш.В това няма нищо лошо.Обаче да не-знаеш и да не не изкаш да знаеш ,като Братчеда е много-зле :? Това е въпросния Поротерм.Тези стени също са външни.За междинни има по-тънки със същата височина.Когато подпорите са малко слагам палети и на тях правя комини вместо подпори.Направи си сметка на какъв натиск издържат.Без-вар на сухо.Ако имаш въпроси питай.Каквото знам ще отговарям.

Сега към Тани.Там е останало без вар,защото е била малко и след това съм досипъл.Топлоизолация се прави само на птрвия етаж ,на първите три реда.Има едни корита без-дъна,които се движат напред назад по-зидът,а в тях се сипва един бял прах,като натрошен стериопор и той изпълва празнините.Ако не си разбрал-питай.

Илияне носещи не носещи,щом е поротерм с дупките нагоре.Това ги отличава от другите видове.Зидат се по-трудно и се заплащат по-скъпо.А тези специално са външни носещи.Има и една снимка с междинна стена.
Tи голяма реклама направи на тези тухли.А само за информация :Производителя си е в България по "немски лиценз" и другите които не са с нут се наричат Форати.По голям буклук от тях няма.А на снимката на Сашо доколкото си спомням са гръцките на Котали.Ботик на ли не мислиш,че сега виждаме за пръв път такива тухли.
boltik - специалист
:roll:
Последна промяна от boltik на нед фев 20, 2011 6:14 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
Фирмата се казва Винербергер (Wienerberger). Доколкото знам е австрийска а не германска. Правят се по лиценз в много страни, включително и в България (Луковит)
Ето и моделите:

POROTHERM 8 N+F
Изображение

POROTHERM 38 N+F
Изображение

FORATI 4, FORATI 5, FORATI 8 - цифрата означава на колко единични отговаря.
Изображение
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: