• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
babayaga83 - напреднал
Здравейте , искам да си поставя камина в хола но комина не е точно върху камината и вапроса ми е ще е проблем ли това. Качил съм и снимка на примерна схема схема , проблема е че немога д апоставая камината точно под комина а някъде из интернет пише че тя трябва да е по оста на комина . Проблем ли ще е ако е до 80 см встрани.

Прикачен файл

kamina1.JPG
kamina1.JPG (24.47 KиБ) Видяна 3093 пъти
naskov - майстор
А размерите на комина са.....
babayaga83 - напреднал
Размера на комина е 20 см х 20 см , като апартамента е на първи жилищен етаж ( тоест 2 етаж) , а блокчето е на 5 жилищни + 1 магазини
Smarin - специалист
ползвай гъвкав иноксов кюнец и присъединително тяло за стена със съответното "Ф" , а тази чупка на 90 градуса просто я забрави . Малко кофти става с облицовката , но с малко фантазия ще стане
babayaga83 - напреднал
Облицовката неме притеснява , измислил съм го , само ме притеснява да ли сте смуче комина нормално ? и дали ще съсдава проблеми
Smarin - специалист
при този размер 20х20 и щом има 3 етажа над теб , което както и да го гледаме са поне 8 метра комина ще е на пушка (друг е въпросът дали не се ползва и от някой съсед) , но така както си "начертал" с тази чупка на 90 градуса все си мисля , че като отвориш вратата да дозаредиш ще има талази пушек (има значение и каква е камината , колко е голяма гърловината и колко е голяма вратата)
baikiro - специалист
мойта камина е сас 7 броя кюнци също в панелка нямам проблем с тягата
naskov - майстор
babayaga83 написа:
Размера на комина е 20 см х 20 см , като апартамента е на първи жилищен етаж ( тоест 2 етаж) , а блокчето е на 5 жилищни + 1 магазини
При този комин за Прити ти гарантирам, че няма да имаш никакви проблеми.
babayaga83 - напреднал
Благодаря на всички за информацията , а камината ще е прити иума един модел със стъкло отпред и отстрани - 10 кв , а и самата камина не е от големите дори е доста малка сравнение с другите.
baikiro - специалист
без водна риза ли е ?
  • 1
  • 2

Тема "Въпросче относно комин на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: