Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
biser80 - специалист
Здравейте.Имам лаптоп ACER Extensa 5235 вече 2ра година.Незнам какво стана,обаче неиска да записва дискове.Преди време съм записвал,и не съм имал проблеми.Работя с програма " НЕРО "
Проблема е че всичко си работи нормално на вид.Показва че записва,после показва че диска е записан и като свърши - на диска няма нищо.Изтрих това НЕРО и инсталирах "няколко пъти" друго,но проблема си беше пак същия.А лаптопа нее преинсталиран вече година и половина,дали от това е проблема?
velsi - Почетен майстор
Моя Windows не е преинсталиран от 2007 година, обаче всичко си му работи. Според мене пробвай да почистиш оптиката на записвачката. Имаше някакви дискове за тази цел.
Lazy_666 - специалист
Тъй като е лаптоп, оптиката се вижда. Отвори чекмедженцето, вземи клечка за уши, леко я навлажни със слюнка, мини по лупичката веднъж, след това със сухата част подсуши добре, и всичко трябва да е на 6.
Не използвай спирт, защото може да повреди горния слой. Може вместо слюнка да ползваш вода, но по моя опит слюнката разтваря гадостите по-добре.
ArturDent - Почти Безобиден
Слюнката е номер 1. И в официалния сервиз на Sony, така чистят. Въпреки препаратите, които имат.
Проблема обаче не е там - драйвера на записвачката е променен. Ако проблема е в оптиката, ще дава грешка. А това е някакъв виртуален драйвер, който емулира записване.
biser80 - специалист
Благодаря колега Lazy_666 .Работата се оправи със слюнката :-D .Направих както каза и работата е на 6. :wink:
mitcd - специалист
ААА.... ама има и значение какво си пил преди това :-D

Тема "Проблем със ACER и ЗАПИСВАНЕ НА ДИСКОВЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: