• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
ArturDent Това за германска беше майтап,затова бях го сложил в кавички,иначе си е австрийска :yawinkle:
boltik - специалист
:roll:
Последна промяна от boltik на нед фев 20, 2011 6:15 pm, променено общо 2 пъти.
sasho 28 - специалист
Малко ъпдейт-вече се появиха прозорци.Обръщането на ъглите обаче ми е пипкава работа...

Прикачен файл

DSC03395.JPG
DSC03395.JPG (71.77 KиБ) Видяна 3682 пъти

Прикачен файл

DSC03397.JPG
DSC03397.JPG (76.05 KиБ) Видяна 3682 пъти

Прикачен файл

DSC03396.JPG
DSC03396.JPG (71.78 KиБ) Видяна 3682 пъти

Прикачен файл

DSC03389.JPG
DSC03389.JPG (61.8 KиБ) Видяна 3682 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
sasho 28, що напраска дограмата?
Още даже кофража не си махнал.
А и като вземеш да правиш разните замазки, мазилки, къде отива строителната влага?
При махането на кофража ще трябва да внимаваш много с дограмата. Маха се напън и има реален шанс някоя от дъските да хакне дограмата.
boltik - специалист
Последна промяна от boltik на нед фев 20, 2011 6:16 pm, променено общо 1 път.
Георгиев - специалист
Това, че тоя строеж е пародия го установихме още в първите страници на темата. Но все пак започнат е и ще бъде завършен (евентуално), та на мен лично ми е интересно какво ще се получи :).

Дограмата хубаво си я сложил, ама от какъв зор ти беше да слагаш стъклопакетите...
boltik - специалист
Последна промяна от boltik на нед фев 20, 2011 6:16 pm, променено общо 1 път.
ЧефоС - специалист
sasho 28 написа:
Малко ъпдейт...

Сашо, прочети твоята тема от началото, но внимателно. И ми кажи къде не бях прав в съветите ми към теб. Бяха искрени.

Не става само с рогата напред. :lol: Без опит е трудно. В първите мои постове ти казах, че с това разбиране ще си трошиш главата, и финансите.
sasho 28 - специалист
ArturDent написа:
sasho 28, що напраска дограмата?
Още даже кофража не си махнал.
А и като вземеш да правиш разните замазки, мазилки, къде отива строителната влага?
При махането на кофража ще трябва да внимаваш много с дограмата. Маха се напън и има реален шанс някоя от дъските да хакне дограмата.
Вкарах СОТ спешно,за да мога да оставям инструменти там,та за това и дограмата.Прозорците се отварят и вертикално,та с влагата няма да е проблем.Впрочем кофража към момента е почти свален и няма поражения.
sasho 28 - специалист
boltik написа:
Здравейте.Не разбирам от БГ строителство,но по нашите стандарти това са някакви творения с цел,,Да мине метър,,за сметка на собственикът.Първо според мед тухлите са от видът поротерм.Зидят се с отворите нагоре.Така както са поставени са в пъти по-слаби.Второ си се набутал с арматурата.Много си се презастраховал със стаите.По-дебелата арматура напуква бетона.Там където се пресичат арматурите остава кухо,което допълнително отслабва бетона.Трето кофражните дъски се коват на височината на бетона и се ползват,като ниво.И като гледам си ползвал за кофраж отпадачен материал и ти е протекло по стените,което означава,че плочата не равни с тухлите,което от своя страна ще създаде проблем с изолацията в последствие.Съжелявам,ако съм жасегнал някого.

Това не са батали и в това положение са много-слаби.Ако не вярвате пробвайте на преса и ще се уверите.
Грешиш.Първо тухлите нямат нищо общо с поротерм,това е гръцка тухла и се зида точно по начина от снимките.Второ арматурата я смятаха и правиха арматуристи и плочата освен,че не се е напукала ,но и не пропуска изобщо влага никъде-вече изкара 3 месеца зимен сезон.Трето-кофража не е отпадъчен материал,а купих 2 кубика нова ламперия,по съвет на кофражистите.Това,което се забелязва по стените,е циментово мляко-абсолютно нормално,тъй като дъските не са хидроизолирани,но са идеално нивелирани и дават абсолютно равна основа за плочата.Единствено си прав,че не разбираш от строителство :lol:
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: