Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ribnikolaevi - майстор
Разбрах, че няма да се ползва тиксо. В потвърждение на това е наблюдението ми, като лепих найлон на пода. Тиксото отлепяше на места от стената заедно с боята и фината шпакловка.
ivanovrg написа:
аз рядко боядисвам но когато се наложи да отсичам ползвам едни четки PURDY и отсичането е наистина лесно с тях ,но си трябва и ръка(не като моята :-D )
Може ли инфо за тези четки?
wentii написа:
Тиксо не се използва при отсичане! А покрай прозозореца,шкуриш където е на четки и боядисваш с малко валяче. Ако самите вътрешни ъгли са криви няма как отсичането да е право.
Мислех, че боя не може да се шкури. Има ли някаква особеност? Каква шкурка да ползвам?
Има и други проблеми след огледа ми вчера. Някъде ъглобраните не са добре покрити с боя и прозира метала отдолу. Как да ги покрия за да стане добре?
Долната повърхност на гипсокартонена кутия не е боядисана като останалата част. Имам чувството, че са ползвали друг латекс (понеже е бяла, като тавана в това помещение) - латекса не е "изпънал", а е грапав. Може ли и него да зашкуря? Как?
На места има напластявания на латекс, като площи малки, но на неудобни места - около ъглите, където вероятно са минавали с четка допълнително - също ли да го шкуря?
Не разбрах как да изчистя дограмата непосредствено до обръщането на прозореца без да повредя латекса, който е на това обръщане?
Йорданов2 - специалист
ribnikolaevi написа:
Разбрах, че няма да се ползва тиксо. В потвърждение на това е наблюдението ми, като лепих найлон на пода. Тиксото отлепяше на места от стената заедно с боята и фината шпакловка.
ivanovrg написа:
аз рядко боядисвам но когато се наложи да отсичам ползвам едни четки PURDY и отсичането е наистина лесно с тях ,но си трябва и ръка(не като моята :-D )
wentii написа:
Тиксо не се използва при отсичане! А покрай прозозореца,шкуриш където е на четки и боядисваш с малко валяче. Ако самите вътрешни ъгли са криви няма как отсичането да е право.
Мислех, че боя не може да се шкури. Има ли някаква особеност? Каква шкурка да ползвам?
Има и други проблеми след огледа ми вчера. Някъде ъглобраните не са добре покрити с боя и прозира метала отдолу. Как да ги покрия за да стане добре?
Долната повърхност на гипсокартонена кутия не е боядисана като останалата част. Имам чувството, че са ползвали друг латекс (понеже е бяла, като тавана в това помещение) - латекса не е "изпънал", а е грапав. Може ли и него да зашкуря? Как?
На места има напластявания на латекс, като площи малки, но на неудобни места - около ъглите, където вероятно са минавали с четка допълнително - също ли да го шкуря?
Не разбрах как да изчистя дограмата непосредствено до обръщането на прозореца без да повредя латекса, който е на това обръщане?
Шкури се с шкурка 80, около прозорците с парче сгъната шкурка (най-добре става с мрежичка), като внимаваш за ръбохранителя, а стените с шкурка и трупче - не дървено, а бояджийско, с мека основа.
Можеш да шкуриш т.н. "латекс" наше производство от евтините - Боро, Леко и др.под. Ако шкуриш вносен скъп латекс, ще се наложи да прешпакловаш.
Ъглите освен да ги повториш, друго не ми хрумва.
Долната повърхност на гипсокартонена кутия има по-дебело нанесена шпакловка и ако те дразни трябва да се изшкури, грундира и пребоядиса.
Ъглите са отсичани с неразреден латекс, затова не са гладки. Сещаш се - шкурка и пребоядисване...
Това за чистенето на дограмата нещо не го разбирам - какъв е проблема?
toni_g79 - специалист
ribnikolaevi написа:
ivanovrg написа:
wentii написа:
Ти май си попаднал на "баш майстори",щом за човек неразбиращ от боядисване е забелязал толкова неща си представям в действителност как е :) Ако ще си правиш всичките тези упражнения да беше хванал сам да си го боядисаш.... Щом си решил да го шкуриш ползвай най много 220 аз не бих рискувал с 80 :) От дограмата се маха със шпакличка и влажен парцал :)Успех в упражнеията .
ribnikolaevi - майстор
Да ти кажа за майсторлъка им, не искам да ги хваля, имаха леки издънки, но преди да ги избера имах разговори с доста хора, съответно ходих да им гледам работата. Такива неща видях, че моите проблеми в момента са бели кахъри спрямо видяното по огледите.
А тези бояджии са добри според мен, но нещо ми подцениха обекта. Видях ги на тия новите кооперации, до гара Изток, там бяха си свършили работата перфектно. Но там им е ежедневния хляб, а при мен гледат да откъснат каквото могат. Което е съвсем отделна тема. Ако бях извикал някой, дето на постоянната си работа я върши зле, представям си при мене как щеше да е ...
И това, че не съм бояджия, не значи че не мога да гледам и виждам. Все пак съм в строителния бранш :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
ribnikolaevi написа:
И това, че не съм бояджия, не значи че не мога да гледам и виждам.
То и музикант не си (предполагам), но пак знаеш коя музика ти харесва и коя не.
jekasus - майстор
Очаквам подобна тема и за банята и тоалетна.
ribnikolaevi - майстор
Бъзикайте се вие ... да не ви е до главата това!
За съжаление не мога нито плочки да лепя, нито да фугирам. Виж за боята - ще се постая да оправя нещо. Ще опитам първо на местата, които ще зад мебели, да видя как ще стане.
Иначе тази вечер водих и жена си до обекта, да проверя да не съм станал твърде претенциозен. И тя е възмутена от разминаването обещание - получено качество. Ама здраве да е!
Нито е първото разочарование от майстори, сигурно няма и да е последното.
ebahti - майстор
То има некои хора на които НИКОЙ не може да им угоди...Аз имах 1 клиентка която ходеше с подвижна ланпа и оглеждаше стената,и като ми кажеше "майстореее,ела да видиш-тука има една чертичка" ми идеше да и тегла 1 шут у дебелия задник...ама и аз не знам как се здържах :evil:
ribnikolaevi - майстор
ebahti написа:
То има некои хора на които НИКОЙ не може да им угоди...Аз имах 1 клиентка която ходеше с подвижна ланпа и оглеждаше стената,и като ми кажеше "майстореее,ела да видиш-тука има една чертичка" ми идеше да и тегла 1 шут у дебелия задник...ама и аз не знам как се здържах :evil:
Това намек ли беше?!!? :проба:
ebahti - майстор
Всъщност-не, не те познавам,само споделям.....инак нема лошо да е взискателен човек-но не и вманиачен :rock:

Тема "Довършване след майсторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: