Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lazy_666 - специалист
VOB е разширение за DVD файлове... доколкото съм запознат е стандартен MPG а програма която не може да отвори MPG е някаква много странна програма, щото MPG е нещо съвсем основно и некомпресирано (пак доколкото си спомням)

Пробвай да го преименуваш от VOB на MPG и виж какво ще стане.

Не съм сигурен дали WinAVI ще може да конвертира, но мисля, че да.
biolander - напреднал
Lazy_666 е прав. Така най-лесно ще отвориш vob-файл.
Ако си решил отново да записваш крайния резултат на двд (mpeg2), добре е материала да не минава през междинно прекодиране, за да не се губи качеството.
Затова много подходяща е MediaChance DVD-lab PRO има го - http://zamunda.net/download.php/115945/ ... .5.torrent.
Тя може да използва vob - демултиплексира ги до аудио и видео стриймове, може да се добавят субтитри, менюта итн, след което си компилира ДВД-то.
Може да я използваш и само за демултиплексиране или намаляване на размера на входните файлове - много е бърза.
Ако ще правиш като изходни файлове mpeg4 или Н.264 (xvid, divx, mov, mkv...) може да пробваш AdobePremiere Elements 7. За мен е най-добрата програма за любителска работа и в нея без проблем директно вкарвам vob.
petkomz - специалист
Дайте идея за някой безплатен рипер, че с тоя аимерсофт като конвертирам ми стои надпис на екрана "trial version", нещо не стана с кейгена! А също и да записвам от камерата директно на компа, това върши ли работа и дали няма много да падне качеството? http://www.stealtech.org/23089.html Идеята е да записвам директно на mpeg-2 за да прескоча рипването!
mitcd - специалист
Pinnacle е наистина много добра програма за обработка и монтаж на видео
AVS Video Converter е много добра програма за конвертиране към различни формати.
AVS Video ReMaker е перфекно решение за изрязване на клипове
Не е толкова трудно да се работи с тях. Само малко практика.
darken_nz - специалист
Проблемът е, че хубавите неща не са безплатни.
Като не става с един релийз пробваш с друг.
Не винаги всичко става от 1-я път.
biolander - напреднал
За щастие VirtualDub и VDubMod са безплатни, а по-леки и бързи програми - здраве му кажи.
ArturDent - Почти Безобиден
Само дето работят само с vfw кодеци и не им пука Direct X , кодеците
mitcd - специалист
За нещастие VirtualDub има грозен интерфейс и как да монтажирам ефекти? Да не говорим какви синхронизации какви проби трябват докат ти пасне видеото.
За другите софтове от торенти.Е да, аванта е!
Като се научиш и почнеш да изкарваш големите пари не ти пречи и да си плащаш нали ?
biolander - напреднал
За бързи линейни операции на мен са ми перфектни (лаик съм). Забравих да спомена обаче Avidemux, който е техен еквивалент, мултиплатформен е, и отново под gpl лиценз.
Докато имах камера, пробвах доста нелинейни едитори - PremiereElements най ми допадна.
@petkomz - Според мен търсиш кепчър, за да сваляш от камерата. А ако ти трябва рипър за DVD - Dvd->DVD - може да ползваш DVD Shrink, DVD Decrypter. За DVD->DivX - FairUseWizard за мен е супер, но май новите версии са платени. Ако ти трябва мога да ти ги пратя или кача някъде.
petkomz - специалист
biolander написа:
Според мен търсиш кепчър, за да сваляш от камерата. А ако ти трябва рипър за DVD - Dvd->DVD - може да ползваш DVD Shrink, DVD Decrypter. За DVD->DivX - FairUseWizard за мен е супер, но май новите версии са платени. Ако ти трябва мога да ти ги пратя или кача някъде.
Въпроса ми беше точно за кепчъра от линка, ще свърши ли добра работа или да си търся видеокарта с кепчър, а за рипърите - трябва ми някой който прави файла от .VOB на MPEG-2, ако някой от споменатите го прави с прилично качество можеш да ми го пратиш, за което благодаря предварително! Може да уточним и на лични!

Тема "Програма за редактиране и компресиране на DVD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: