• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
бат Вальо - специалист
Днес реших да разгледам отвътре какво точно се скапва не енергоспестяващите крушки. Тялото е сглобено с чопове. Отваря се лесно с малка плоска отверка. Вътре всичко си беше наред. Премерих двете нажежаеми жички и се оказа че едната е прекъснала. Имах 4 лампи, и на четерите беше изгоряла едната жичка. Реших да замостя с едно тънко кабелче изгорялата, понеже двете са последователно вързани. Сглобява се лесно ато трябва да се спази положението на крачетата (има си каналче).
И, о чудо, лампата отново свети :-D :-D . Малко трудно пали, но пък ще работи още известно време.
Внимавайте с 220 волта. Много лошо бие. :axe:

Прикачен файл

P2100002.JPG

Прикачен файл

P2100005.JPG

Прикачен файл

P2100009.JPG

Прикачен файл

P2100011.JPG
mim - специалист
обикновените крушки би трябвало да са вакуумирани, за да не се окисляват жичките
енергоспестяващите би трябвало да са пълни с газ (различен при различните видове, цветна температура и т.н.)
това не виждам как може да се постигне в домашни условия и съм скептик относно живота на подобна ремонтирана крушка
ESPACE - майстор
Мерси за съвета. И аз имам две-три на които е заминала едната жичка та мога да пробвам ако реша.
mirk - майстор
Е тези крушки са запълнени с газ и живачни пари :mrgreen: Това е в тръбичката, пласмасовия цокъл не вакумиран и не е проблем че жичките са оголени. Човека ремонтира това което е в пластмасовата кутия без да разхерметизира тръбичката. Така че не виждам проблем да се отвори, правил съм го много пъти дори и на здрави лампи и си светят нормално след това.
batkotony - специалист
Тук мисля,че трябва и аз да споделя личният си опит.Преди време също се сблъсках с подобен проблем,но при мен направо се беше счупила тръбата.Много ме хвана яд,защото лампата беше скъпа и почти нова.След известни размисли просто замених счупената с обикновена луминисцентна тръба и ,както каза колегата-"О,чудо!Лампата светна!" :-D
Естествено,наложиха се конструктивни промени,но се получи сносно осветително тяло без стартер и дросел и като добавка почти без трептения.Само като идея-не изхвърляйте повредените енергоспестяващи лампи,а ползвайте запалващото устройство да го вградите във вече съществуващо луминисцентно тяло с дросел и стартер.Като освен мигновеното палене без досадното специфично примигване печелите и от липсата на загуби във вече отстранения дросел...
Дано съм бил полезен. :-D
ebahti - майстор
Абе тия лампи немат ли си гаранция???
ivo_dedko - специалист
Понеже с това се занимавам и често пазарувам такива енергоспестяващи крушки-не си заслужава да си правиш експерименти. Има едни Midea-11W, 4,80лв, с две години гаранция. А не като "марковите" на които им дават гаранцията в часове и като стане нещо и поискаш да ти ги сменят се правят на луди.
ArturDent - Почти Безобиден
Всички имат най-малко 2 години гаранция, по закон.
Касовата бележка и лампичката и в магазина. Нищо друго.
Толкова. Ще ви я заменят или ще ви върнат парите.
Илиян Илиев™ - майстор
ivo_dedko написа:
Понеже с това се занимавам и често пазарувам такива енергоспестяващи крушки-не си заслужава да си правиш експерименти. Има едни Midea-11W, 4,80лв, с две години гаранция. А не като "марковите" на които им дават гаранцията в часове и като стане нещо и поискаш да ти ги сменят се правят на луди.
Часовете със сигурност са над две години. С бележката за покупката все ще се вмести в часовете имайки предвид, че денонощието си е все 24 часа и те така.
ivo_dedko - специалист
Илиян Илиев™ написа:
ivo_dedko написа:
Часовете със сигурност са над две години. С бележката за покупката все ще се вмести в часовете имайки предвид, че денонощието си е все 24 часа и те така.
Пробвай се с бележката от Била и после се похвали, че ти е сменена крушката. Преди една година се пробвах-до управителя стигнах и той ми каза-Съжалявам, но не подменяме изгорели крушки. Беше Филипс, на не повече от 20 часа работа.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на енергоспестяваща крушка Osram" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: