Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ibogdanov - специалист
Привет,
Болката ми е следната. Прозорците на част от първия етаж на къщата (така я купих) са лепнати за плочата на втория етаж. Явно предишните собственици са решили да спестяват и аз не знам от какво. Проблема е, че не мога да сложа никаква изолация на тавана. Прозорците са дървени, двукатни, хванати са в зидарията с клепета а за плочата изобщо не са фиксирани.
Питанката ми е следната:
Има ли читав и относително безболезен начин да се смъкне нивото на касата с поне 20 см.
Това което си представям е следното - смъкват се касите, без да се руши цялата къща, от зида се сваля един ред тухли ( четворки са ). Монтира се обратно касата ....
Проблема ми е как и с какво да запълня отворя от горе. Мислих за итонг, но нещо не ми хареса. Получава се кофти зъб, като се гледа от към фасадата. Ако остане варианта с итонга, ще го фиксирам с анкери за плочата и колоните ( има три колони) и от долу че сложа една стоманена шина, за която ще заваря опашките на анкерите. След това надутвам касата в отвора и т.н.
Искам да направя окачен таван, като ще ползвам камена вата за термоизолацията на тавана. Предполачам че ще се наложи и някакво паропропускливо фолио, за да не мухлясва.
Въпросните джамци са в същност една затворена веранда, над която има тераса.
Тази зима топлих снежинките вместо къщата. Искам да направя термо изолация на терасата и на верандата. За целта се налага да се реши този въпрос с дограмата. Самата дограма има големи луфтове от към плочата и от там си духа доста неприятно, което още повече засилва проблема и налага ремонт.

Приемам всякакви смислени идей и предложения.

Прикачен файл

100_2133.JPG

Прикачен файл

100_2132.JPG

Прикачен файл

100_2130.JPG
boltik - специалист
Това трябва да направиш.

Прикачен файл

100_2130.JPG
100_2130.JPG (39.53 KиБ) Видяна 3232 пъти
peter_m - специалист
напоследък навсякъде по новите строежи гледам над прозорците сложен газобетон ... тъй като не са наляли с плочата бетон по-надолу и после явно най-лесно им е било да налепят газобетона.
Георгиев - специалист
Е, по принцип можеш да си направиш и нормален щурц, но е голяма хамалогия и къртене. Най-лесният начин е да си изкъртиш над прозореца и да напълниш итонг отгоре. По новите обекти масово го правят, или с метална рамка която пълнят с итонг или направо го лепят за плочата отгоре.
panalov - специалист
Сваляш дограмата, чистиш мазилката над прозореца до бетон ,лепиш итонг с дебелина 15 см (може и 25 см ,такива се лепят по обектите при които конструкцията е безгредова)и подпираш блокчето с подходяща подпора.След повече от 24 часа може да свалиш подпорите и след това да махнеш евентуално долния ред тухли за да си сложиш дограмата.

ПП Когато лепиш итонга слагай лепило и от страни на блокчето ске само отгоре
boltik - специалист
И така става само,че може ползваш дибели.
penio_penev - напреднал
А може и с дограмата.Ако сменяш дограмата с PVC има едни профили които се слагат допълнително на касата от горе и си спестяваш това лепене и чакане.
koleto84 - специалист
Нещо и от мен...
по скоро си сложи някоя дьрвена греда,защото тая шина в течение на времето може да ти избие ражда.Итонга вьрху гредата се закьмява и с подходящото лепило...и т.н.
За пвц профилите(ушерител или ушерение)ама 20см ще стане грозно. :-D
Успех

Тема "промяна на височината на прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: