• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
slonoce - специалист
Колеги имам кладенец дълбок 18 метра и досега винаги се е ползвал с ръчна помпа а от 15 години не се ползва ,миналото лято въстанових помпата и вода има. Посъветвайте ме каква помпа електрицеска да сложа за да мога да си поливам градинката. :partyman:
gotchevi - помощник
Според мен потопяема помпа GRUNDFOS или WILO. Естествено може и друга съобразно нуждите (дебит,периодичност на ползване) и естествено бюджета.
GEORGI5959 - специалист
Моя кладенец е 19 м. дълбок и от 25 год. ползувам най-обикновена "Вида 5". Пусната е на 11м. дълбочина за да може да засмуква. Този метод има много недостатъци но тогава на пазара нямаше други. Сега има голямо разнообразие и качествени помпи. Аз те съветвам да си купиш потопяема. При теб голям плюс е това, че няма да се съобразяваш с диаметъра на помпата и можеш да си вземеш най-големия и съответно най-евтиния/300-350лв./
slonoce - специалист
Благодаря колеги :partyman: ще търся нещо евтино
has - напреднал
в двора на старата вила копах кладенец дълбок 20м купих вибрациона потопаяма помпа евтина/50лв сегашни 5/дебит малък продължителност на работа на помпата 20минути какво да полееш по напред :? за това после купих друга/вида-3/ на старо и я пуснах на 8м,евтиното винаги излиза скъпо :-D :-D :-D
ЧефоС - специалист
slonoce написа:
Колеги имам кладенец дълбок 18 метра ...:
Защо не помислиш за термопомпа, щом имаш такъв кладенец?
GEORGI5959 - специалист
Чефос, разясни ако обичаш, какво е това чудо за кладенец. Дали пък аз не съм много изостанал, че не вдявам за какво иде реч?
slonoce - специалист
А какъв е принципа на руските помпи подариха ми една с черен корпус не пише нищо освен сделоно в ссср и нз потапя ли се на нещо като сал ли се пуска инаме кабела и е 25 метра.
slonoce написа:
А какъв е принципа на руските помпи подариха ми една с черен корпус не пише нищо освен сделоно в ссср и нз потапя ли се на нещо като сал ли се пуска инаме кабела и е 25 метра.
дай снимка за да се орентираме
  • 1
  • 2

Тема "Вода от дълбок кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: