в момента сменям статута на имота ми,който е бил земеделска земя в имот за застрояване на жилище.съседът ми направи това преди година и извади "ПУП" смени статута на земята,но ще прави автосервиз,автосалон,ресторант за бързо хранене.преди месец от общината изпратиха на двамата ми съседи писма за това,че ще строя къща.този съсед,който ще прави автосевиз има възражение към мен,защото трябва да има отстояние 50 метра от жилищно строителство.архитекта ми предлага да сменя статута от жилищно на офис строителство или ресторант,но мисля,че ще имам проблеми ако го пища като офис или нещо друго.първо тока сигурно ще го плащам по промишлени тарифи,данъците също са по високи.как да процедирам за да си направя имота за жилищно строителство?
- 1
- 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zarkoenko
- специалист
14 мнения в "възражение при промяна на статут за жилищно строителство."
Георгиев
- специалист
Данъците са много по-големи. В най-последен случай се съгласявай на този номер. Архитектите много го обичат и редовно го прилагат в градското строителство, защото за ателиета и подобни не е нужно паркомясто. И новите собственици са приятно изненадани от данъците на апартамента си после.
Георгиев
- специалист
Стенмарк, не е баш както казваш. В случая авторът на темата се явява лошия. Съседът му вече си е направил промяната и всичко и положението в момента е, че той си има парцел граничещ със земеделска земя. Има си една регулационна линия, която са му я дали и той си я знае. Обаче ако се промени статута на земеделската земя неговата регулация ще трябва да се отдръпне за да може да се спазят отстоянията. Няма друго решение освен да се разбереш със съседа си...
zarkoenko
- специалист
аз не съм получавал писмо,когато той е вадил "ПУП".ако се съглася на този вариант за офис сграда около 100кв.м,какъв ще е данакът спрямо жилищно строителство.имота ми е 950кв.м. при прекарване на ток и вода ще има ли голяма разлика също и какви други усложнения трябва да очаквам от финансова страна.
Svilen22
- специалист
ArturDent е прав! Аз като сменях предназначението на земята/ правих ПУП/ лично водих съседите "за ръка" да се подпишат в общинският кадастър. Ако ти не си ходил да се подпишеш за съгласие съседа ти явно получил ПУП по ненадлежен и незаконен начин. Няма как да стане без твое съгласие за каквото и да строи. Така мисля аз!
- 1
- 2
Тема "възражение при промяна на статут за жилищно строителство." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература