Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fnstyle - напреднал
Здрасти и от мен. Нов сам във форума и искам да споделя нещо. Значи трета година отоплявам(или се мъча да го направя)къща на един етаж на гредоред и с каратаван.Ако сметката за тока мие по малко от 300лв на месец направо се радвам.Климатиците са ми що годе добри: ел джи 24ка за 2159лв отоплявам с него хола и трапезарията които са ми свързани.Вдетската стая на сина ми е инверторен Панасоник 12ка а в моита спалня е пак инверторна 12ка Дайкин.Верно е че дограмата в спалнята и хола ми не е сменена но пък в детската е трокал 6 камерна с мулти стъкло и при минусова температура вън повече от 18 градуса не мога да вдигна.Не мисля че си струва да помагам на климатиците с духалки.А се налага. Та мисълта ми е че една по сериозна камина с водна риза ще ми свърши по добра работа.Направил сам си схема мисля че доста е завишена мошноста ама студено ми е бе.А мога ли да се прекарат тръбите под гредореда имам достъп от мазето до под цялата къща за да не се виждат и да се налага да ги прикривам.

Прикачен файл

схема 1.png
схема 1.png (51.26 KиБ) Видяна 7245 пъти
naughty - специалист
Аз бих наблегнал на топлоизолацията, ако вее отвсякъде и 3 камини са малко.
fnstyle - напреднал
Изолацията си я правя в момента вътрешна за външна нема кинти.И тавана де от там ми бега топлото знам ама в детската има изолация ама пак е студено.Е и ние сме зиморничави.Дограмата всъшност е дървена ама не зее в тавана е проблема лепа му сега стиропор 3 санта и едни такива дакоративни панели 50/50 пак от стиропор .Ама де да знам вътрешно се навивам за камина.Прити некви отзиви
baikiro - специалист
Слагай една камина това е спасението а климатиците ги остави за на лято ..!
fnstyle - напреднал
Тая математика горе бива лия или ми се виждат малко завишени теа киловати
naskov - майстор
Kамина Прити е много добър избор. Ще останеш доволен. Относно киловатите имай предвид, че 23Квт са постигнати мощностти при лабораторни условия с дърва с влажност 20%, които на практика не се намират лесно. Така, че завишаването на киловатите на камината и радиаторите не е проблем, освен финансов.
gogo1113 - специалист
Доста си ги завишил мощностите - на места повече от двойно, но по-добре защото си писал, че нямаш изолация на външните стени и добра дограма. Въпреки това не е лошо да помислиш малко да ги оптимизираш - повече глидери, повече топлина да ги захраниш, повече дърва, по-голяма хамалогия през зимата.
hailo - специалист
fnstyle написа:
fgg.bg или fnstyle Тая математика не е за твоята глава би трябвало да го разбереш до сега след толкова митарства по форумите.
fnstyle - напреднал
hailo написа:
fnstyle написа:
fgg.bg или fnstyle Тая математика не е за твоята глава би трябвало да го разбереш до сега след толкова митарства по форумите.
Ми дебела глава съм кво да направя ако бях специалист като теб... нямаше да митарствам а пък и ти що се на бургия към сички не знам
hailo - специалист
fnstyle написа:
hailo написа:
fnstyle написа:
Ми дебела глава съм кво да направя ако бях специалист като теб... нямаше да митарствам а пък и ти що се на бургия към сички не знам
Еми отговори си сам , хем ще е в духа на форума .

Тема "Климатици или камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: