Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kavi67 - специалист
Здравейте!Никога не съм се занимавал с фаянс и теракот,но смятам сам да си правя банята.Знам,че ще е трудно,но това не ме плаши-желанието е огромно!С Ваша помощ(и подробните обяснения на SHL)си направих сам топлоизолационната система на къщата.Немога да ви обясня какво огромно удовлетворение изпитах,когато след тая 'офанзива' седнах на улицата,и едва не заплаках от щастие!!!Вече 4-ри месеца оттогава,и още не мога да и се нарадвам!Извинете,май се поувлякох малко... Та,на въпроса-кога се поставя ваната(акрилна със стойка)-преди поставяне на фаянс и теракот(и после я облека),или като повечето санитария,след това?Ако е след това,нужно ли е при задаване на наклон на пода(пода ще се повдига с 8см),той да продължи и под ваната?От колко места да я подзидам с итонг(с 4см лицето,5см страните)?С какво друго да се съобразя в банята,заради тази вана?При монтажа на сифона за банята,той трябва ли да е нивелиран или е достатъчно капака(квадрата) на сифона да е на нивел с теракота?Имам и други въпроси,на който не намерих отговори във форума,но ще бъда благодарен за помощ и на тези.Благодаря предварително!!!
ebahti - майстор
Като си толко ентусиаст-първо си нареди плочките-на пода си остави сифон ако искаш ,извън местото на ваната и заложи тръба за отходната вода на ваната-под нея........ваната се монтира най-накрая
kavi67 - специалист
баня/размери-2,20м. на 1,50м.Размер на вана-1,50м.
Има си мръсен канал за мивка,сифон и канал за ваната

Прикачен файл

DSC00153.JPG
DSC00153.JPG (59.99 KиБ) Видяна 3343 пъти

Прикачен файл

DSC00321.jpg

Прикачен файл

DSC00322.jpg
mim - специалист
този размер 1.50 на прави стени със сметнати дебелини на плочки + лепило ли е, че да не се окажеш накрая с размер 1.30, щото при нас така се оказа, че не можем да наврем вана 170 и трябваше леко да подзидаме за вана 160
това което при нас направиха майсторите с пода беше: 2 сифона, наклонът на пода е към този, който остава извън ваната, самата вана си има крачета и система за нивелиране, а водата, която е влязла под престилката си се отича във външния сифон

Тема "Поставяне на акрилна вана-кога и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: