Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fnstyle - напреднал
[quote="baikiro"]фланците дето се слагат от долу са слаби а фабричните бойлери ги опасва семпертина от сякаде около кожуха и стоплият водата по бързо
комшията има същата система като мойта ама е с фланец на бойлера и трудно загрява моят след час и половина можеш да се къпеш вече а ьоризонтлните барзо смесват водата докато се къпиш сас студена аз си зех на дипломат сас странична семпертина и вече 2 години сам доволен ама ме е яд че не зех такав сас 2 семпертини сга ми хрумна да слагам и соларно отопление на бойлера така че ако предвиждаш и соларно отопление на водата за лятото вземай направо с 2 семпертини[/quot

А такива планове нямам чак за солари до една две години и малкия син ще изчезне от тук та оставам сам само с кучетата те такова нещо не ми требе ама и бойлера май ще почака до догодина.само да измисля радиаторите да ги поръчам и да търся камина.Тя не трябва да е по мощна от радиаторите нали И таа буболечка дето ти лази до аватара малко зор ми даде да я махна и пак не можах :finga:
sian - специалист
fnstyle написа:
marian1 написа:
Приятел, я погледни колко вата на кубичен метър си планирал радиатори.Ама направи сметка стая по стая,(после сравни какви разлики имаш стая от стая) после разгледай къде колко препоръчват, аз като те гледам, на някои места си с по около двойно на кубик прибл. Ти да не живееш на Плутон?Я си сравни общата планирана мощ на радиаторите - я си виж номинала на климатиците....

сега малко светна ли ти?

П.С. Няма как ( икономично) да се стоплиш(легално), ако не си предвидил как да си запазиш топлото - основен закон!
Ами прав си ама и аз не знам кое да направя първо дограмата или камината искаше ми се камината ама то май ще е грешка.Пък не мога всичко на един път.А за плутон горе долу съм в тая посока ама по близо де :-D В село Маноле Пловдивско си купих къща че големия син се ожени та му дадох апартамента в Пловдив пък зех таа къща ама тя 35 годишна и много студена ми се вижда. В апартамента с климатици и изолация си е топличко ама тук е ужас
Заложи в сметките 80-100вата на кубик, и ще е африка.
PCL82 - майстор
После като се избират радиаторите трябва да се има предвид при каква средна температура на водата и температура на стаята се получава дадената мощност.

Така ако средната температура на водата е 70° и радиаторите са сметнати за тази температура, то при средната температура на водата е 80° ще има по-голяма мощност.

Реално пълната мощност се използва само седмица, най много две в отоплителния сезон. Това е аргумент за по-малки радиатори, а когато се наложи малко се форсира системата.

По-големите радиатори пък позволяват да се постигне същата мощност при по ниски температури на водата. Това е по-комфортно и по-лесно за постигане.
fnstyle - напреднал
Благодаря почва да ми става ясно малко по малко обаче от тук оттам започнаха да ми хвалят много тези Стрелчанските камини Зоти водотръбните http://www.zoti.hit.bg/index-PNG.htm и има доста положителни мнения за тях та почнах да се колебая за тях или за прити.Аиначе радиаторите ги прекроих на листа с по 80 вата на куб метър само за банята 100 та по тях ще търся камина
Последна промяна от fnstyle на нед фев 13, 2011 10:52 pm, променено общо 2 пъти.
fnstyle - напреднал
PCL82 написа:
После като се избират радиаторите трябва да се има предвид при каква средна температура на водата и температура на стаята се получава дадената мощност.

Така ако средната температура на водата е 70° и радиаторите са сметнати за тази температура, то при средната температура на водата е 80° ще има по-голяма мощност.

Реално пълната мощност се използва само седмица, най много две в отоплителния сезон. Това е аргумент за по-малки радиатори, а когато се наложи малко се форсира системата.

По-големите радиатори пък позволяват да се постигне същата мощност при по ниски температури на водата. Това е по-комфортно и по-лесно за постигане.
Значи не е проблем да е по мощен радиатора и аз така си мисля примерно ако спирам да кажем в две стаи радиаторите (примерно) за икономия на дърва да кажем или по други причини това няма да е проблем за системата просто ще работи на по ниска мощност нали така
baikiro - специалист
да така е моята камина никога не работи на повече от 60 градуса. но ще ти трябва и UPS за помпата 160 лв. защото ако спре тока и има дърва в горивната камера последствията са лоши..!
fnstyle - напреднал
baikiro написа:
да така е моята камина никога не работи на повече от 60 градуса. но ще ти трябва и UPS за помпата 160 лв. защото ако спре тока и има дърва в горивната камера последствията са лоши..!
Той е купен даже ю пи еса ма нещо 209 лв. дадох много ми хвалиха ма както и да е де важното е че ще го има ами мн тенкю почвам да си поръчвчм нещата вече и да почвам мерси много за инфото само не знам за камината се двоумя още ама май ще е зоти водотръбна
hailo - специалист
fnstyle написа:
baikiro написа:
Той е купен даже ю пи еса ма нещо 209 лв. дадох много ми хвалиха ма както и да е де важното е че ще го има ами мн тенкю почвам да си поръчвчм нещата вече и да почвам мерси много за инфото само не знам за камината се двоумя още ама май ще е зоти водотръбна
Това си е жива печка с водна риза това че са и сложили едно мижаво стъкълце не я прави камина с горивна камера за вграждане ако това имаш на предвид,доколкото си спомням някъде беше казал че няма да правиш компромис с качеството на горивната камера с водна риза но виждам че си толкова объркан че вече не помниш и какво си писал тук и там. :rolleyes:
fnstyle - напреднал
Aми драги Драго кво да ти кажа за компромиси не ми се иска да правя наистина ама по някога се налага. Все пак колкото и да съм бос по ТВОЯТА ОБЛАСТ мога да различа горивна камера за вграждане от камина печка. И съм написал точно 4 мнения във вашия форум и ги помня всичките дума по дума. А виждам че и ти ги помниш явно не ти харесва да ти отказват често оглед на място и конкретна оферта. Еми не винаги всичко може да се комерсиализира. А колкото за въпросния апартамент в Кючук Париж наистина не бях прав ама си мислех че вие му правихте и отоплителната инсталация а не само кнауфа за което ти се извинявам. А пък ти ако имаш добро желание да помогнеш на хората с професионалния си опит всички ще ти бъдат много благодарни
hailo - специалист
fnstyle написа:
Aми драги Драго кво да ти кажа за компромиси не ми се иска да правя наистина ама по някога се налага. Все пак колкото и да съм бос по ТВОЯТА ОБЛАСТ мога да различа горивна камера за вграждане от камина печка. И съм написал точно 4 мнения във вашия форум и ги помня всичките дума по дума. А виждам че и ти ги помниш явно не ти харесва да ти отказват често оглед на място и конкретна оферта. Еми не винаги всичко може да се комерсиализира. А колкото за въпросния апартамент в Кючук Париж наистина не бях прав ама си мислех че вие му правихте и отоплителната инсталация а не само кнауфа за което ти се извинявам. А пък ти ако имаш добро желание да помогнеш на хората с професионалния си опит всички ще ти бъдат много благодарни
Бъркаш ме с някой друг . :? Ама нищо то и ти самия вече си доста объркан .

Тема "Климатици или камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: