• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
velsi - Почетен майстор
Те всички автомати изглеждат по този начин. На всички обаче от едната страна има два винта. С тях става регулирането. Най-общо единия е за скоростта на затваряне, а другия за забавянето в крайния момент, когато вратата вече прилепва към касата. Поиграйте си с тези винтове и в зависимост от това, колко качествен е автомата, ще постигнете каквото искате. Много е важно да въртите съвсем малко! При повечето автомати винтовете са много чувствителни.
ArturDent - Почти Безобиден
jiktak написа:
..., засега ми идват някъкви идеи с две-три макари, стоманено въже и тежест, но не мога да измисля как да омекотявам тряскането на вратата при затварянето и?!
Тежестите да са плътни и кръгли - слагаш ги да "падат" в PVC тръба, запушена отвсякъде, освен отгоре, с еднакъв размер с тежестите.
Ако се затваря прекалено бавно - с дрелката правиш леки дупчици в горния край. Така отначало ще се затваря бързо, а като паднат тежестите по-надолу, по-бавно.

Разбра ли ме, че ми е трудно да ти обясня....
velsi - Почетен майстор
Искаш да стане нещо като бутало. И изместения въздух да забавя падането на тежестта. Хитро е, но виждал си си го някъде реализирано или е само идея? Защото си мисля, че ще е доста трудно да се настрои.
ArturDent - Почти Безобиден
Виждал съм го - преди време имахме такъв механизъм.
И общо взето номера стана и то случайно. Оказа се че тежестите просто съвпадаха по размер с една тръба, която пък сложихме за да не се подмятат.
А дупчиците се правят на принципа проба-грешка. Първо се пуска без дупчици, ако се затваря бавно, се прави дупка, проверява се ... и т.н.
  • 1
  • 2

Тема "Автоматично затваряне на входна врата на блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: