• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gibson58 - специалист
Здравейте,
Налага ми се да сложа някаква оградка около градинката ми,защото кучето ми стои само там, и играе с съседското куче,като прави градинката на асфалт.Идеята ми е да я заградя с нещо ,като предполагам 80-90см. височина ще е достатъчно.Целта е да не е много скъпо,и да има приличен вид.Мислих си да взема гредички и да скова оградка от дървени капаци.Незнам как вървят цените на капаците,но май били евтини(за софия става дума).Незнам и как трябва да се обработи оградата за да на са съсипе за година,две?
1.Има ли някакви лакове/материали ,които издържат на метереологичните условия,че не съм запознат?
2.Как варират цените на капаците в софия?
Отворен съм за вякакви предложения и идеи за евтина и прилична оградка.
shotik - майстор
Виж снимки за направата на една декоративна ограда,ако ти хареса ,може да си направиш такава.

http://shotik.snimka.bg/daily/ograda-za ... -24.136103
gibson58 - специалист
Не е лош вариянт,но пак остава въпроса с какво да се обработи дървото,защото не искам да е с боя?
shotik - майстор
Може само с безир и нитроцелулозен лак и остава цветът на дървото.
gibson58 - специалист
shotik написа:
Може само с безир и нитроцелулозен лак и остава цветът на дървото.
Колко издържа този лак?
shotik - майстор
Ако го минеш 2-3 пъти с леко затоплени безир и лак и дървото е било сухо,за да може да поеме и се импрегнира може да изкара и 5 години,зависи от условията където е оградата.

Оградата сме я правили май,2007 г и си е още добре,като е само една ръка безир и една ръка зелена боя.
Последна промяна от shotik на нед фев 13, 2011 8:47 pm, променено общо 1 път.
gibson58 - специалист
Благодаря ти за съветите.
valat111 - специалист
Прегледай и характеристиките на яхтения лак, няма да посочвам производител, за да не става реклама.
EDI - майстор
Яхтения не издържа на вода.За външно приложение лак на водна основа.Аз ползвам на ДУФА и имам кашпи, които вече 5 години не са мръднали на двора.
housedoktor - майстор
Лак на водна основа -той си попива в дървото .1 ва ръка разреден 1:1 за грундиране,после още 2 ръце.Освен това-трябва да защитиш оградката и структурно. т.е така да е направена,че да не задържа вода,особенно на напречните срезове на дървото.Освен това трябва да са добре шлайфани,за да имаш качествено покритие Допълнителна защита изисква и заровената в земята част.Моята оградка е правена точно с тази цел от старо употребявано дюшеме .Някой участъци от нея са на 6 години.През година-две обаче им поставям по една ръка лак.

Прикачен файл

S6301900.JPG
S6301900.JPG (92.95 KиБ) Видяна 13228 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Декоративна оградка за градината?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: