Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vmatanov - помощник
Здравейте. Понеже се разбра, че може да се направи тази операция "смяна на предназначението". Имам едно питане.
Дали някой е правил подобен ремонт. На каменна постройка с 40 см. зид. След като се разпокрие (събори се стария покрив) как най-безболезнено може да се направят прозорци в зидовете. И при направа на нов гредоред как би трябвало да се разпределеят подпорни греди при положение, че цялата постройка е с размери 10 на 6 м. и височина на съществуващия зид 3м.
Мисля си, че е добре да се смъкнат зидовете на 2.50м.
ebahti - майстор
Да-аз съм правил подобни ремонти и НИЩО не съм вадил,никой не може да ти попречи да си ремонтираш старата къща па било то и плевник.Още повече че съществува в плана на парцела. :!:
vmatanov - помощник
Да има я в нотариалния акт, че е стопанска постройка. Сподели ако не е проблем какво си направил.
На мен най-големия ми проблем е как да си направя прозорците. То на едната страна ги има, но за едната стая ще се наложи да се прави тази маниполация.
ebahti - майстор
vmatanov написа:
Да има я в нотариалния акт, че е стопанска постройка. Сподели ако не е проблем какво си направил.
На мен най-големия ми проблем е как да си направя прозорците. То на едната страна ги има, но за едната стая ще се наложи да се прави тази маниполация.
Е аз кво ли не съм правил...ама фърли 1 фото и ще го изумуваме-най малкия проблем е един джам да се избие
vmatanov - помощник
Утре ще ида да го нащракам да видим кво би се получило :)
vmatanov - помощник
Ето и някоя снимка, бях забравли апарата, че с телефона снимах. Моята идея е това нещо да стане на къща за живеене. Зидовете са по 50 см. Дали ще има нужда от укрепване с някоя бетонна колона. Плоча на пода ще се прави със сигурност. И не ми е ясно евентуално как се вадят камъни и да се направят прозорци. На една стена ще се наложи.

Прикачен файл

ABCD0002.JPG

Прикачен файл

ABCD0001.JPG

Прикачен файл

ABCD0005.JPG

Прикачен файл

ABCD0004.JPG

Прикачен файл

ABCD0003.JPG
Илиян Илиев™ - майстор
Много понацепена ми се вижда.

Иначе за камъка няма нищо сложно - чук, секач и манго или едно канго.

Къртиш ивица в която да отлееш бетон(и малко арматура естествено), който в последствие ще държи камъните над прозореца. Като постегне къртиш надолу.

За да не чакаш бетона да стяга може да ползваш някоя дървена траверса или други подобни греди от здрав материал. Например кестен. И дали ще е бетон или греда гледай да легне поне на 15-20 см върху камъните от двете страни и те така. Примерно за отвор 1 метър първоначално трябва да разкъртиш поне 1,30 даже 1,50.
vmatanov - помощник
Посхванах ги нещата. Има 3 цепнатини но дали няма да е удачно по ъглите примерно дасе отлее по една колона 25/25 и да се прихване към зида.
vmatanov - помощник
Re: Разрешително от стопанска постройка да е сграда за живее
Последна промяна от vmatanov на нед фев 27, 2011 8:15 pm, променено общо 1 път.

Тема "Разрешително от стопанска постройка да е сграда за живеене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: