Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
Кайма около 0.5кг.
Чушки около 12 бр. в зависимост от големината.Аз използвах замразена бушена капия.
Ориз една малка чаша
Глава лук
Един морков
Олио
Супена лъжица доматено пюре
Чаена лъжица червен пипер
две щипки сол
щипка черен пипер
дафинов лист
телешки бульон
две щипки чубрица
щипка кимьон

Нарязваме на ситно лука.Моркова настъргваме на рендето.Почистваме ориза и го измиваме.Каймата разбъркваме в купичка с малко вода.В дълбок тиган задушаваме лука с моркова.След което добавяме червения пипер и доматеното пюре.Разбъркваме и добавяме каймата с подправките и телешкия бюльон.Запържваме около пет минути,изключваме котлона и прибавяме ориза,като продължаваме да бъркаме още малко.Пълним чушките със сместа от тигана,като същевремено ги подреждаме в тавата.Ако ни остане плънка я разпределяме в тавата,както аз направих.Доливаме вода,която почти покрива чушките и слагаме да печем.След като стане готово ястието го поръсваме с нарязан на ситно магданоз.Гарнираме с кисело мляко или някакъв сос, който може някой от вас да предложи.

Прикачен файл

P1040259.JPG
bullet - специалист
Жена ми, вместо кайма слага ситно накълцано по-тлъсто месо и става м-м-м
booooo55 - специалист
bullet написа:
Жена ми, вместо кайма слага ситно накълцано по-тлъсто месо и става м-м-м
Да.Много добра идея. :)
Любимите са ми сушени чушки пълнени с боб.Но за тях друг път.
mumar - специалист
Ми то и аз ги правя приблизително така, но съм измислила по- лесен :-D начин Става нещо като "ненапълнени чушки" :?
Чушки от буркан- печена белена капия, се късат на половинки и застилаш тавата с един ред, хвърляш плънката и следва втори ред чушки!
"Домашните животни" не обичат чушки, но искат да им мирише на тях, а аз ги обожавам
Спестяваш нерви и напъни да кусаш на всяка чушка с лъжичка, а не са и никак евтини
Та така се постига количество и качество с малко продукти...
booooo55 - специалист
Ще трябва да я пробвам и тази рецепта. :?

Тема "Пълнени чушки с кайма и ориз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: