Кайма около 0.5кг.
Чушки около 12 бр. в зависимост от големината.Аз използвах замразена бушена капия.
Ориз една малка чаша
Глава лук
Един морков
Олио
Супена лъжица доматено пюре
Чаена лъжица червен пипер
две щипки сол
щипка черен пипер
дафинов лист
телешки бульон
две щипки чубрица
щипка кимьон
Нарязваме на ситно лука.Моркова настъргваме на рендето.Почистваме ориза и го измиваме.Каймата разбъркваме в купичка с малко вода.В дълбок тиган задушаваме лука с моркова.След което добавяме червения пипер и доматеното пюре.Разбъркваме и добавяме каймата с подправките и телешкия бюльон.Запържваме около пет минути,изключваме котлона и прибавяме ориза,като продължаваме да бъркаме още малко.Пълним чушките със сместа от тигана,като същевремено ги подреждаме в тавата.Ако ни остане плънка я разпределяме в тавата,както аз направих.Доливаме вода,която почти покрива чушките и слагаме да печем.След като стане готово ястието го поръсваме с нарязан на ситно магданоз.Гарнираме с кисело мляко или някакъв сос, който може някой от вас да предложи.
Чушки около 12 бр. в зависимост от големината.Аз използвах замразена бушена капия.
Ориз една малка чаша
Глава лук
Един морков
Олио
Супена лъжица доматено пюре
Чаена лъжица червен пипер
две щипки сол
щипка черен пипер
дафинов лист
телешки бульон
две щипки чубрица
щипка кимьон
Нарязваме на ситно лука.Моркова настъргваме на рендето.Почистваме ориза и го измиваме.Каймата разбъркваме в купичка с малко вода.В дълбок тиган задушаваме лука с моркова.След което добавяме червения пипер и доматеното пюре.Разбъркваме и добавяме каймата с подправките и телешкия бюльон.Запържваме около пет минути,изключваме котлона и прибавяме ориза,като продължаваме да бъркаме още малко.Пълним чушките със сместа от тигана,като същевремено ги подреждаме в тавата.Ако ни остане плънка я разпределяме в тавата,както аз направих.Доливаме вода,която почти покрива чушките и слагаме да печем.След като стане готово ястието го поръсваме с нарязан на ситно магданоз.Гарнираме с кисело мляко или някакъв сос, който може някой от вас да предложи.