• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
струва ми се перфектно 1200вата си е половин духалка браво
idakieff - специалист
като погледнах графиката не ми е ясно защо и в 15ч.и в 20ч. пак харчи еднакво като се има впредвид че температурата в 15ч. на вън е минус един а вечер поне минус6 7и тн.
naughty - специалист
idakieff написа:
като погледнах графиката не ми е ясно защо и в 15ч.и в 20ч. пак харчи еднакво като се има впредвид че температурата в 15ч. на вън е минус един а вечер поне минус6 7и тн.
пуснал съм климата на икономичен режим, тавана при зададените градуси е около 1400в (или поне не съм виждал да харчи повече)

Ако сменя режима може да харчи и до 3500вата, и съответно загрява водата по-бързо, но не е нужно. при така зададения режим ми грее водата по конвекторите до 35 градуса (тоест 20-21 градуса по стаите)
srusev - специалист
То това направо си е смешна работа, та и си на 700м. На лято ще санирам няма прошка. Я кажи как полага изолацията, моя 1ви етаж голяма част от стените са керпич 40-50см.

Немислиш ли че ако го пуснеш на макс. ще ти харчи по-малко като average и пак да ти грее до 35 гр.
bonebiker - напреднал
Към майсторите на термо-помпи ...... снабдих се с външно тяло за климатик RAS-5FSVG мултисплит система
инверторна машина
монофазна отдаваща от 5 до максимум 16кВт. -при 6-7 градуса . Понеже е инверторна и е мултисплит /с променлив обем на фреона Р407е оригинално/ ,иска поне две вътрешни тела / или комуникация с техните платки/ и дистанционно. Снабдих се и с тях.Всичко е работещо от към електроника и токове. Но не удявам от заварки и припой .В моя град Тутракан НИКОИ не се навива да я сглобим....... какво да правия да си продавам събраните възли ли ........дали някои ще се навие, да си ги вземе за да си изработи такава или да ги хвърлям за вторични.......компресора е скролл ДЦ от 30-115херца с ивертор т.н. Помощ.
phoenix - специалист
ама ти какви ги говориш. Щял да ги маха...
Аз лично на втората термопомпа отидох с тръбите и ТО при един пич дето заварява и му казах... искам да завариш това тук и тук и така.... след половинчасова пледоария, как това няма да работи аз си му платих за заварките и си се прибрах. Сглобих всичко и викнах един друг да вакуумира, който също ми обясним, как това няма да работи :finga: , при което след като го изпратих си пуснах машината. :-D
phoenix - специалист
такааа да кажа и за консумацията на тока.
01.12.2010 - 06.01.2011 - постоянно 21 - 22 градуса вътре - ток 122лв.
06.01.2011 - 02.02.2011 - постоянно 21 - 22 градуса вътре - ток 140лв.
STO-YAN - специалист
bonebiker, "Не се оитвай да промениш вятъра, а насочи правилно платната към него."
Здравейте.
След, като пишеш в този форум и след като си си закупил климатика, явно имаш намерение да сътвориш нещо.
phoenix, съвсем сам си изгради термопомпата, можеш да я потърсиш в раздел "отопление" в момента е на стр.3
Темата е "Термопомпа phoenix". Човека, съвсем подробно описва всяка стъпка и има много снимков материал.
Аз лично съм преснимал всичко описано от phoenix и го използвам в моята разработка. Решил съм първо да си
изградя един термопомпен бойлер, да проуча по-подробно работата на хладилната машина/външното тяло/ и след
това да мисля за термопомпа за отопление и БГВ/битова гореща вода/.
Моя съвет към теб е да прегледаш подробно горната тема, а има и доста други теми на същата тематика. Ако
възникнат въпроси, има много момчета занимаващи се с това, които ще окажат съдействие. Интересен факт
е че доста непрофесионалисти, но ръкати хора/идва им отръки-ръкат/, също задълбават в тази насока. Естествехо
това става с помощта на специалистите! Желая ти успех и не се предавай!
Здравейте,имам климатик MIDEA-24hr и мисля да го преработя в термопомпа въздух-вода.
Какъв пластинчат топлообменник трябва да сложа и от къде да го купя?
Не ми е много ясно какво трябва да запазя от вътрешното тяло.
Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен.
bonebiker - напреднал
phoenix написа:
ама ти какви ги говориш. Щял да ги маха...
Аз лично на втората термопомпа отидох с тръбите и ТО при един пич дето заварява и му казах... искам да завариш това тук и тук и така.... след половинчасова пледоария, как това няма да работи аз си му платих за заварките и си се прибрах. Сглобих всичко и викнах един друг да вакуумира, който също ми обясним, как това няма да работи :finga: , при което след като го изпратих си пуснах машината. :-D
ЕЕЕ пак се навих мамка м... ,ама що не беше обикновенна, а не инверторна.........щеше да е доста по лесно .
Ама компресора е много корав ДС инвертор скрул ще ме надживее, ако не го уконча поради грешка в газовие истории.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: