Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте!
Искам да пребоядисам почти всичките си мебели, защото са стари и различни.
Няма да гоня перфекционизъм, но при всички случаи ми се ще да не омажа нещата.
Разглеждах много тук:
http://www.designspongeonline.com/categ ... er/page/13
Не съм добре с английския и въпросите ми се множаха...
Финансово реших, че мога да си позволя да пребоядисвам със Spray Paint Cosmos LAC.
Този спрей, обаче е за гладки повърхност (знаем какви са колите ).
Някои от мебелите, които искам да подновя са с фурнир, един стар дървен шкаф, който е със блажна боя и кухненски шкафове от рождението на кухнята ми през 1981г. Повърхностите са различни и за да финализирам с тази боя вероятно предварителната обработка е различна.
С какво би трябвало да бъдат намазани преди боята? Как да ги подготвя всъщност за тази боя?
Как да подготвя за спрей?:
1-фурнир
2-блажна боя
3-лакирано дърво

Ако някой си е играл с подобно нещо ще съм благодарна да сподели опита си.
toni_g79 - специалист
Общо* казано във всичките случаи,процедурата е (ако е боя)* шкурене,правилен праймер пак шкурене и боядисванес боя.За лака само шкурене и нов лак(безцветно).
Тук има малко дискутирано viewtopic.php?f=25&t=30653&p=314930&hilit=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80+%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B1#p314930
Да допълня,че ако ти се занимава старата блажна боя можеш да я свалиш с пистолет за горещ въздух,и пак така,праймер шкурене и боя.
Четох дискусиите там. Шкуркане и лак за да станат повърхностите достатъчно гладки за спрея-боята. Но има ли значение какъв лак ще е, и ей така просто с четка ли да лакирам? С ровенето в нета мернах че се маже през някакво платно!?
toni_g79 - специалист
Ако ще боядисваш с боя,не е необходимо да нанасяш лак,необходимо е да зашкуриш стария лак,после се слага праймер за здрава основа после вече боята.Не знам какви платна имаш предвит,за първи път чувам за боядисване през платно.Освен ако нямаш предвит някаква шарка или фигура. :? Иначе за по-хубаво е добре боята да се пръска,а не с четка........

Тема "Въпроси за пребоядисване на стари мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: