• 1
  • 2
valmet - специалист
Извинявам се ако съм ви обидил с горния си пост!
Значи виждал съм как колеги използват самозалепващата за ъгли,като я поставят по дължина половината на стената,половината на тавана.След едно-две обирания със шпаклата и я късат по средата със върха й-смисъла се губи.
Вторто нещо за което не трябва да се използва самозалепващата лента е че много дебело трябва да се наслои с материал за да може да се покрие.
housedoktor - майстор
Хартиена лента се ползва в този случай . Кнауф имат такава ,но е без перфорации и е малко по -трудна за ползване
wentii - специалист
valmet написа:
Извинявам се ако съм ви обидил с горния си пост!
Значи виждал съм как колеги използват самозалепващата за ъгли,като я поставят по дължина половината на стената,половината на тавана.След едно-две обирания със шпаклата и я късат по средата със върха й-смисъла се губи.
Вторто нещо за което не трябва да се използва самозалепващата лента е че много дебело трябва да се наслои с материал за да може да се покрие.
Няма за какво да се обиждам-всеки си споделя методите на работа. Аз я слагам по начина който си описал,но имам само 1 обиране с шпаклата и след това само с маламашката дърпам на долу. Така не се къса :)
valmet - специалист
wentii написа:
Аз я слагам по начина който си описал,но имам само 1 обиране с шпаклата и след това само с маламашката дърпам на долу. Така не се къса :)
Колега,може и да не се къса,но защото го правиш внимателно,а и не хващаш за пръв път тези инструменти.Но какво да кажем за човек,на който това не му е препитанието.
От друга страна,защо трябва да се губи време във внимателно шпакловане на мрежа,след като има по-лесен,утвърден и сигурен начин.
Плюс това съм виждал напукване на вътрешен ъгъл с монтирана самозалепваща лента,до като с хартиената проблеми никога не е имало.
muki - напреднал
+1 за хартиенета.Става най -лесно и красиво.По добрае на sheet rock ,тази на кнауф подгъва в средата е по- гаден и трябва да се пази да не се осуче.Вече ги има и в Praktiker
  • 1
  • 2

Тема "фугиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: