Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
EDI - майстор
Сега видях, че малко съм занижил цената.Става дума за 13-15 лева, но за тези размери, които съм посочил.Аз за вилата по-миналото лято си купих от Ямбол точно такова.понеже познат ми го продаде, беше сухо и чисто, не даде никакъв брак.90 ширина и 26 дебелина.43 лева беше пакета, 2,8 квадрата в пакет.Това от ПРАКТИКЕР наистина е от добър материал и е сухо, разглеждал съм го в магазина.
parketmilanov - специалист
ми ..какво да кажа...тази цена...си е топ.за точно това което купуваш.ноо имай в предвид че ако искаш да го захванеш здраво няма да можеш да минеш само с лепило за замазката.трябват и майки и всичките необходими неща за монтажа на чамово душеме.което ще повдигне цената а и колкото и да го състариш чам си е чам...малко ще се получи като тунингована лада....ако беше на 15см ширина да...ще си стане ок.изгледът му е по различен.аз мога да кажа че за около 55лв мога да ти испратя барабар с транспорта до спедиторския склад дъбово душеме с ширини 13см на 20 мм дебелина качество рустик и с2кполиуретаново лепило можеш директно на замазката да лепиш.и дъбчето си е дъбче....аз си имам слабост към него...та може и пристрастно да звуча....то също може да бъде състарено...:)
ако имаш интерес зънни ...ще обяснявам на по-дълго....
само да вметна като послеслов.-хубаво чамово душеме което наистина си струва парите не е по евтино от 30лв/м2 че даже и по скъпо според зависи от ширините и дъжините.за хората които се усмихват четейки ще кажа хубаво калибриран а не тип ширпотреба тип практикер/извинявам се за което /и изсушено според стандартите тоест 9 + - 2%
Fortune - специалист
Ооооо и аз съм фен на дъба! В едната стая имам дъбов паркет на повече от 40 години е - жестоко експлоатиран, дори имаше период в който беше боядисан с блажна боя, после циклен и пак си е супер! За съжаление в момента ми предстоят доста разходи и бюджета ми е доста ограничен, дори ми мина мисълта за ламинат, но предпочитам като че ли дори кофти чам. Но за майките май си прав, при положение че не е калибрирано, а и за финиша ще трябват още средства...
Ще поразпитам и за Н-то качество паркет...
EDI - майстор
Предните две лета дървенията по складовете и магазините в Ямбол не вървеше и имаше доста намаления, не знам как е било в другите градове.parketmilanov, прав си за качеството на дюшемето, много трудно се намира свястно.Това, което купих, не беше прясно бичено и шлайфано, явно беше стояло в склада доста време и беше доста сухо, после 1 година стоя на пакети в помещението, където го слагах, докато му дойде времето и мисля, че изсъхна още по-добре.И аз бях предвидил малко брак, но се оказа, че цялото беше добро, не хвърлих нищо, но, често съм чувал оплаквания от приятели за лош материал по средата на пакета.
torbalan - Дървен философ
Fortune написа:
...помещението е всекидневна с кухненски тракт.
я зарежи идеята за чама...
като сложиш циклене, лак, лепило, майки, незнамкаквоси...
ще се получи точно тунингована лада :)

Изображение

това е дъб залепен направо върху циментова замазка... мисля, чесе получи добре ;)

ако те кефи - питай Боби Миланов за повече инфо :)
Chefo77 - майстор
При дюшеме/паркет неприятното в ценово отношение идва след покупката - грунд (ако се налага), лепило, лак, труд.
Има страхотни 10 мм ламинати с доволна здравина, които изглеждат като дюшеме (но, разбира се, НЕ СА). Има и 12 мм, които бият по здравина повечето дървесини и изглеждат добре (но пак НЕ СА дърво). По-толерантни са на влага и температура, цветово каквото ти хареса, по-лесни и бързи за монтаж. И като цена не са толкова натоварващи.
Да, дървото си е дърво - спор няма - но ако решиш да разгледаш, пиши на лично да те пратя в магазин - представител на почти всичко, което се внася в БГ.
Fortune - специалист
Chefo77 написа:
При дюшеме/паркет неприятното в ценово отношение идва след покупката - грунд (ако се налага), лепило, лак, труд.
Има страхотни 10 мм ламинати с доволна здравина, които изглеждат като дюшеме (но, разбира се, НЕ СА). Има и 12 мм, които бият по здравина повечето дървесини и изглеждат добре (но пак НЕ СА дърво). По-толерантни са на влага и температура, цветово каквото ти хареса, по-лесни и бързи за монтаж. И като цена не са толкова натоварващи.
Да, дървото си е дърво - спор няма - но ако решиш да разгледаш, пиши на лично да те пратя в магазин - представител на почти всичко, което се внася в БГ.
Аз не съм специалист, но съм икономист :-D!

25квадрата + 3 резерва
28 х 55 = 1540
28 х 18,5= 518
Ламината няма нищо общо с дървото, аз живея в къща, обичам да стъпвам по дърво.
За съжаление при стая 25 квадрата разликата в цената между дъбовото дюшеме и и чамовото е 36 лева, приемаме, че при равни други условия допълните разходи са еднакви та тези около 1000 лева в момента ги нямам, по стаята има много да се прави - мебели, мазилки, иска ми се да сменя и вратата, тя е външна и много бързо се амортизира от външните условия. И пак се чудя за една чамова вратица с качествена бяла боя.
torbalan - Дървен философ
като си икономист към чамовото дюшаме добави и циклене, лакиране?
мисля, че около 9 лв. на кв. метър само за труд за една ръка...
добави и цената на лака

това от 55 е готово лакирано...

а за всекидневна чамово - хич не ме кефи идеята...
Fortune - специалист
torbalan написа:
като си икономист към чамовото дюшаме добави и циклене, лакиране?
мисля, че около 9 лв. на кв. метър само за труд за една ръка...
добави и цената на лака

това от 55 е готово лакирано...

а за всекидневна чамово - хич не ме кефи идеята...
Е тук ще е направи си сам, поставяне циклене омасляване и тем подобни.
Не ми пречи някой да се кефи на ламинат и секция от пдч, или пък на мдф лак и принт, въпрос на усещане и най-вече на пари :).
Ако бюджета ми не беше ограничен повярвай ми бих направила друго и сигурно бих си наела някой да ми го измисли и да ми го направи, докато съм на почивка.

В моя случай съм решила да е в този стил - навсякъде естествени материали и смятам, че така ще ми е уютно.
Казах, че стаята ще е стил прованс, с бяла кухня, ратанови кошници, бяла маса и столове, ракла пейка с възглавници под прозореца. Стаята е в къща и от вратата излиза директно в малък двор с масичка за кафенце и градинка с дървена оградка. Дюшамето ще е състарено и байцвано, няма да е в този жълтакав цвят, може и с някакво масло, още незнам за там има време. Аз лично не виждам какво по добро от дюшеме, ако е дъбово супер, но всеки според възможностите си. Има и вариант за теракот, но изобщо не ми се иска честно казано.
EDI - майстор
Ако е хубаво дюшемето, хич не му трябва циклене.Аз след като го наредих го минах с виброшлайфа с шкурка 60 и понеже беше сухо, не му трябваше и финосване.Ударих му прахосмукачката, после една ръка лак, като изсъхне минаваш отгоре с шкурка 120 леко с ръка да обереш настръхналите косми, след това една или две ръце лак и става идеално.

Тема "Дюшеме от Практикер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: