Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
AvrilLavigne - помощник
Тъй като не съм специалист, от това което прочтох разбирам, че първо трябва да се изшкури повърхността и след това да се слага съответния цвят........
Fortune - специалист
AvrilLavigne написа:
Тъй като не съм специалист, от това което прочтох разбирам, че първо трябва да се изшкури повърхността и след това да се слага съответния цвят........
Точно така, когато има някакво старо покритие трябва да се мине със шкурка предварително. Ако целта не е да се вижда фладера на дървото, а да се боядиса в цвят и старото покритие е матово, може и да се избегне шкуренето, полага се грунд, после боя.
AvrilLavigne - помощник
"а да се боядиса в цвят и старото покритие е матово, може и да се избегне шкуренето, полага се грунд, после боя."

В моя случай покритието е матово, това означава че мога да избегна шкуренето и да слагам направо грунд и отгоре цвета. А възможно ли е върхи матовото покритие просто да сложа цвета или не? Все пак от пак прехода е от по светло към по тъмно.
Fortune - специалист
AvrilLavigne написа:
"а да се боядиса в цвят и старото покритие е матово, може и да се избегне шкуренето, полага се грунд, после боя."

В моя случай покритието е матово, това означава че мога да избегна шкуренето и да слагам направо грунд и отгоре цвета. А възможно ли е върхи матовото покритие просто да сложа цвета или не? Все пак от пак прехода е от по светло към по тъмно.
В случая имам предвид цвят плътен без да се виждат шарките на дървото, нямам си идея дали ще стане за по тъмен байц или лак. Може да опиташ, извади някой вътрешен рафт от надстройката - почисти го добре, с валяче удари един грунд Боро контакт, може и две ръце за по-сигурно, изчакай да изсъхне и след това с тъмен лак - може дори да опиташ няколко цвята за да избереш.

И да споделиш резултата :)
AvrilLavigne - помощник
За щастие няма нужда да вадя рафтове , защото имам няколко шкафа с точно този цвят и мога да си правя експериментите върху тях. Значи първо боро контакт после лак?

И все пак ви моля да не ми се смеете , ако знаех как става нямаше да питам .
Fortune - специалист
AvrilLavigne написа:
За щастие няма нужда да вадя рафтове , защото имам няколко шкафа с точно този цвят и мога да си правя експериментите върху тях. Значи първо боро контакт после лак?

И все пак ви моля да не ми се смеете , ако знаех как става нямаше да питам .
Не се притеснявай, и аз в момента подготвям едно шкафче за декупаж - питам като замаяна в един форум :) Ще видим какво ще се получи накрая...
Непременно пиши за резултата, снимай преди и след. И много добре почисти преди грунда, може и със спирт.
AvrilLavigne - помощник
Благодаря за съветите , ще пиша разбира се само, че това ще го направя когато съм по свободна евентуално събота и неделя. Дори и нищо да не стане просто искам да опитам, имам желание:)
kotyo - специалист
Е, ако идеята е да се вижда фладера, от какъв зор е тоя розов Бороконтакт??? Едно зашкурване с шкурка 180 е предостатъчно. Преди две години правих така една маса за хранене и още си е в прекрасно състояние.
Не се заяждам, просто недоумявам.. :?
toni_g79 - специалист
kotyo написа:
Е, ако идеята е да се вижда фладера, от какъв зор е тоя розов Бороконтакт??? Едно зашкурване с шкурка 180 е предостатъчно. Преди две години правих така една маса за хранене и още си е в прекрасно състояние.
Не се заяждам, просто недоумявам.. :?
E та и аз тва им се чудех на екзотичните идеи,подказах как става ама "едно си баба знае..... бае " :-D Като са се напънали с лай***ия бороконтакт и те тва е :lol: :lol:
AvrilLavigne - помощник
добре как трябва да се изшкури повърхността на ръка или с шлайф?

Тема "Мога ли да променя цвета на мебел (с естествен фурнир) и как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: