Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Fortune - специалист
toni_g79 написа:
kotyo написа:
Е, ако идеята е да се вижда фладера, от какъв зор е тоя розов Бороконтакт??? Едно зашкурване с шкурка 180 е предостатъчно. Преди две години правих така една маса за хранене и още си е в прекрасно състояние.
Не се заяждам, просто недоумявам.. :?
E та и аз тва им се чудех на екзотичните идеи,подказах как става ама "едно си баба знае..... бае " :-D Като са се напънали с лай***ия бороконтакт и те тва е :lol: :lol:
Ами нали затова са направени грундовете? Да се ползват.
Ако те дразни, че е розов избери си друг, ако те дразни, че ти го казва жена не го ползвай.

Естествено че става и само със шкурка, ама може и да ти се отели вола докато смъкнеш перфектно ЦЯЛОТО покритие, защото ще сменяш цвят, дори не знаеш какво е старото покритие и какво би станало като намацаш отгоре новото. Може да стане на петна, да почне да се лющи и така нататък.
Но давайте както си знаете, аз предпочитам лай...ния грунд пред това да шкуря като замаяна и да не съм сигурна в резултата
toni_g79 - специалист
Нищо не ме дразни,просто подвеждаш хората... виждал съм и съм ползвал и грундове и лакове повече от колкото Вие "мадам" теми сте изчела :wink: Вие лично затъмнявали ли сте с ЛАК като преди това сте грундирали с прословутия розов грунд на боро? Покажете ми една статия където това се препоръчва,включително и байцване върху този грунд,както препоръчахте в едно от предишните си мнения. :wink: Говорим за полупрозрачно покриване,а не за плътен цвят боядисване :)
Fortune - специалист
toni_g79 написа:
Нищо не ме дразни,просто подвеждаш хората... виждал съм и съм ползвал и грундове и лакове повече от колкото Вие "мадам" теми сте изчела :wink: Вие лично затъмнявали ли сте с ЛАК като преди това сте грундирали с прословутия розов грунд на боро? Покажете ми една статия където това се препоръчва,включително и байцване върху този грунд,както препоръчахте в едно от предишните си мнения. :wink: Говорим за полупрозрачно покриване,а не за плътен цвят боядисване :)
:shock:
Явно Вие сте затъмнявали с лак, като преди това сте ползвали Бороконтакт? И какъв беше резултата?
И какво означава "мадам", че съм мадама в кавичики?
Успокойте се моля и да запазим добрия тон.
masterval - майстор
Стига любезности, моляяяяяяяяяяя!
С шкурка 150-180 се минава старателно всичко по дължината на дървесните влакна, след което се обезпрашава идеално и се лакира със скъп лак на фирма по избор или се байцва и се минава с евтин лак на фирма по избор.
Закупения розов грунд изливате внима-а-ателно в тоалетната, като внимавате да не залеете плочките.
pavkatay - майстор
masterval написа:
Стига любезности, моляяяяяяяяяяя!
С шкурка 150-180 се минава старателно всичко по дължината на дървесните влакна, след което се обезпрашава идеално и се лакира със скъп лак на фирма по избор или се байцва и се минава с евтин лак на фирма по избор.
Закупения розов грунд изливате внима-а-ателно в тоалетната, като внимавате да не залеете плочките.
Хайде,момичета. Тук е истината.
+1.
AvrilLavigne - помощник
След спора, които се разрази не знам какво да правя вече. Като,че ли от прочетените неща преобладават мненията " за шкуренето " ..........
toni_g79 - специалист
ти при ВСИЧКИ случаи трябва да зашкуриш (не вманиачено),че ще смъкнеш всичкия фурнир :lol: ,после забърсваш хубаво прахта с парцал и натам вече е писано :),в никакъв случай не се опитвай да шкуриш до избелване както ти беше писала колежката,че ще стане мазало.Само колкото да падне и надере най-горния слой лак........... боядисва се или с дунапренена четка,или с обикновенна ,като се нанася по посока на фурнира и се внимава да не се стече.Поне 2 ръце,да не кажа и 3 ще са ти необходими.......
Какво объркващо има,то си е ясно всичко,само се чудя от де се взимат всичките тези недоразумения,като не си пробвал и не разбираш просто не давай акъл,"някой казал,някой написал айде нема нужда".................. еле тук един линк за четене http://www.ehow.com/how_7864709_make-li ... inets.html
pavkatay - майстор
Не може да грундираш и след това да байцваш. Къде ще отиде този байц като си запечатил.
AvrilLavigne - помощник
Шкуренето с каква шкурка 150 -180.
masterval - майстор
AvrilLavigne написа:
Шкуренето с каква шкурка 150 -180.
Не разбирам въпроса, затова пояснения. В магазините знаят достатъчно, когато им кажеш шкурка 180, ти дават 180, стига да имат. Не бива да е по-ситна. Ако питаш за марка, бих препоръчал Смирдекс, напр.
Откъсва се едно парче дълго около 30 см, сгъва се на три за по солидна повърхност. Шкури се с леки галещи движения по посока на косъма (чакай, че нещо понастръхнах...), на фладера, де. Не се натиска. Целта не е да се свали целия фабричен лак, а да се създаде грапава повърхност, която да приеме новия лак. В никакъв случай с машина!
Дръжките се свалят. След това ти идва идеята да купиш еднакви дръжки за цялата стая...
Около 4 до 5 пъти по-лесно е да се свалят всички вратички и да се обработват легнали. Преди боядисването могат да се свалят и пантите и се сменят повредените.

Розовият контактен грунд е предназначен за бетон, за панелни стени, а не за ДЕКУФАЖ.
Последна промяна от masterval на чет фев 17, 2011 11:05 am, променено общо 1 път.

Тема "Мога ли да променя цвета на мебел (с естествен фурнир) и как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: