Много интересна и все по-често дискутирана тема.
parketmilanov - специалист
по принцип кнауф казват че може да се ползва за подложка за масивен паркет чрез лепене.монтирали сме по този начин върху кнауф.за сега няма проблеми или поне клиентите не са се обаждали ,Ноооо аз лично съм скиптичен и съм на мнението на спокойния.ако искаш хубава подложка за среден бюджет ОСБ , а ако искаш най-доброто за себе си шперплат на 20мм лепиш и дюбелираш шперплата а ако е върху скара само винтове и тук там лепило после с лепило и пирони паркета и ползвуваш 100 тина години!:)
поздрави
limp3r - специалист
Мерси за отговорите. Аз се отказах засега от тая идея. Явно няма да стане много стабилно, пък и ЕПС-а може след 10-на години да се свие, знам ли.
новодомец - напреднал
Ще се възползвам от вече отворената тема, за да задам и аз няколоко въпроса.Вчера махахме стар паркет,за годините мога само да гадая.Та въпросът ми е следният отдолу е слагано нещо като дзифт, с какво мога да го изчистя?
mim - специалист
длето, шкурка, всякакви от сорта чегъртащи материали
и менгеме за по-удобо
Chefo77 - майстор
Не зная какво е дзифт, не можах да намеря нищо в google (нищо друго освен инфо за филма де), но ако е нещо от типа на смолата, която използваха за лепене на паркета - има ламелни дискове за ъглошлайф. Малко шлайфче, диск на Raider да речем - много добри за цената си и нищо общо с Power G, Master G и т.н. боклуци - и смело напред. Ако е от пода ... само длето (далта) и чук.
новодомец - напреднал
mim написа:
длето, шкурка, всякакви от сорта чегъртащи материали
и менгеме за по-удобо
Нима може да бъде и удобно?Ръката ме боли толкова,че ключът не мога да си превъртя, а на мегдан нищо.Как па един не ме предупреди с какво се захващам,само ме гледаха с недоумение.
Chefo77 написа:
Не зная какво е дзифт, не можах да намеря нищо в google (нищо друго освен инфо за филма де), но ако е нещо от типа на смолата, която използваха за лепене на паркета - има ламелни дискове за ъглошлайф. Малко шлайфче, диск на Raider да речем - много добри за цената си и нищо общо с Power G, Master G и т.н. боклуци - и смело напред. Ако е от пода ... само длето (далта) и чук.
Е,аз пък не знам каква е смолата.А дзифта е като асфалта,от десет паркетини две лопатки чернилка. :axe: ей...то сама си се наврех между шамарите. :prayer: Страх ме е, че с шлайфчето ще ги направя на вълнички или ще им счупя нутовете.Затова нещо като за левак,моля.Смилете се бе хора, няма ли по лесен начин.Хайде споделете.
новодомец - напреднал
Жив да си, още утре ще пробвам.И ако има резултат ще почерпя.Защото само като си помисля за хола и се натаралежвам цялата.
torbalan - Дървен философ
ако изцапаното е само отдолу

заслужава си да се направи проба...

лепиш едно изцапано парче (от най-изцапаните) с лепилото, което смяташ да ползваш...

след 24 часа се пробваш да го отлепиш
и ако успееш - чудиш се как да го почистиш...
ако не - лепиш без да чистиш...
новодомец - напреднал
На много има и в жлебовете, притеснява ме,че на някой паркетини има поне 3 до 4 мм от тази гадост.И нали казват ,че няма война без жертви, е при нас лимита е надвишен драстично. Здраве да е,на всичко друго се намира решение.

Тема "Паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: