• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
isko6p - специалист
Draganov написа:
На дърва,чат-пат малко въглища.Котлето е пълно менте,правено,но ми е подарък.Имах Великотърновски котел,изкара 30г. но миналата зима се проби миниатюрна дупчица в горивната камера и не си играх да го заварявам,а направо го смених.Ако има човек във форума,който прави хубави заварки (или цели котлета),да се обади,че искам да го сменям сегашното,много е неефективно,а дървата се слагат отгоре и при всяко зареждане излизам от мазето като пернишки миньор.
Ако имаш :? нов............
Последна промяна от isko6p на чет фев 17, 2011 8:00 am, променено общо 2 пъти.
isko6p - специалист
още снимки
Прикачен файл:
P2130039.JPG
P2130039.JPG (115.98 KиБ) Видяна 5959 пъти
Прикачен файл:
P2130040.JPG
Прикачен файл:
P2130041.JPG
Прикачен файл:
P2130042.JPG
Прикачен файл:
P2130046.JPG
P2130046.JPG (87.45 KиБ) Видяна 5959 пъти
isko6p - специалист
Прикачен файл:
P2130047.JPG
P2130047.JPG (113.96 KиБ) Видяна 5959 пъти
Прикачен файл:
P2130048.JPG
P2130048.JPG (115.71 KиБ) Видяна 5959 пъти
Прикачен файл:
P2130049.JPG
Прикачен файл:
P2130050.JPG
filmatoplo - майстор
Пердетата в случая пречат малко на циркулацията на въздуха , но щом топли :wink: Събери пари за Атмос комби -ще се родиш, компромис Де Дитрих. :wink:
batkotony - специалист
baikiro написа:
...вечер разход 2 ракий трушия 2 чаши вино и пъстарма..!
БайКиро,ти може да не палиш направо... :-D
Това лято ми предстои изграждането на парно отопление на едноетажна къща и ще ви досаждам с въпроси,разбира се... :-D
професионал - специалист
Здравейте и от мен.Аз се отоплявам с етажно парно-камина с водна риза "ЕКВАТОР 1А" ,мисля,че беше 12+3 KW.Отоплявам около 60м2 (опция да станат 80,когато направя таванската стая) - 40 глидера+лира+бойлер 80л. - радиаторите и лирата са алуминиеви.Харча 15м3 метровки или 10-11м3 нарязани и нацепени,със вече така наречения"вечен огън".Дървата ги добивам по горите на село ( със разрешение от горския,разбира се),докарвам ги,редя ги, режа ги,цепя ги,пак ги редя и следващата година ги качвам на ръка до 2-ия етаж (ТЕЦ-а бил скъп,а).Излиза ми около 400лв. без труда,но цяла зима(от октомври до април-включително) ходя по къси гащи и тениска вкъщи 22-24 градуса.Нормално плащам по 80-тина лева ток,но при по студените месеци падам на 50-60лв.защото бойлера се грее на 100% от камината,но това са около 4 месеца в годината.Имам 2см "фибран" от вътрешната страна на всички външни стени и "дишаща" дограма (дървена,която възтанових и напаснах колкото можах). :partyman:
mar4ika - специалист
Здравейте пичове. Аз също се топля с локално парно но също с самоделен котел. С 6 хоризонтални ризи е само че незнам колко KW. е. Иначе топля 2 етажа къща и бойлер. Горя към 12 кубика дръвца на сезон ама ще мъча да обръщам някак на отработено масло. Тази зима вързах към парното едно вътрешно тяло от климатик и да ви кажа много бързо обръща въздуха в стаята макар че е най голямата.Абе доволен съм общо взето от системата. Айде със здраве. :yawinkle: :yawinkle:
svetlio_73 - напреднал
здравеите аз се отоплявам на дърва с камина на водна риза с която отоплявам 80кв/м
и съм много доволен с изключение на хамалогиата която никои неможе да ти я о.
gizdo - специалист
Здравейте,
отоплявам се с котел на въглища в къща на 2 етажа към 260м2. На сезон отиват около 6 тона въглища като се пали парно само през деня, а сутрин като се събудиш мръзнеш като куче.
Реших се и ще правя система за отпление с пелети. Малко по- скъпо излиза, но е чистичко, няма смрад на кимур и най- важното ще работи нон- стоп.
Имам следното питане към хората от вас с опит. Да сменя ли изцяло отвътре системата- радиатори и тръби с нова? Ако махна старите метални тръби и радиатори (тръбни със спирала) и ги заменя с алуминиери тръби и радиатори ще имам ли по- нисък разход на пелети? По пътя на логиката както аз си мисля норамлно е да имам по- малък разход ако загрявам 50 литра вода отколкото 200л вода, но един съсед, който всичко знае ме навива, че нямало смисъл да набивам пари и да сменям инсталацията. При положение, че имало помпа разхода и с нова и със стара инсталация щял да бъде един и същ.
Моля дайте ми съвет и кажете кое е вярно и кое не? Ще харчи ли по- малко ако сменя исталацията?
Поздрави,
pavkatay - майстор
Той твоя съсед сигурно още си кара 'Москвич'-а ,'щото му е все тая ,че има по-съвременни и икономични автомобили :)
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: