Такаа,момчета, след около 2 седмици го почвам.Вече предплатих керемидите,гредите 12/12(които смятам да ползвам за маите,столиците,поповете и подложките на поповете),челните дъски,ламперията и летвичките за двойна скара.Смятам да започна в следния ред,пък ако греша някъде кажете:
1 .Изграждане на билото,от него смятам да опъна конец към три от ъглите и по този начин ще нивелирам долните им краища едни спрямо други.
2. Монтиране на подложните столици в зависимост от нивото на конците.
3.Монтиране на три от маите от ЮИ,ЮЗ и СЗ
4. Монтирането на останалите столици реших да са на два реда а не на един както е по
проект по три причини и отделно от маите:
- конструкцията ще бъде по стабилна и ребрата ще са подпрени през 1,8м а не през 2,7м
- по този начин няма да срещна комините,които не бях коментирал до сега и смятам да ги правя в последствие
- втория ред столици от север всъщност ще завърши като второ било гледащо на изток
5. Укрепване с макази и др допълнителни подпори
6. Монтиране на ребрата
7. Импрегниране на конструкцията
8. Редене на импрегниран сачак по стрехите и поставяне на челни дъски
9. Поставяне на улуци и поли
10. Обшиване със шперплат и полагане на хидроизолационна мембрана.
11.Полагане на дървена скара и редене на керемиди и капаци
Приемам всякакви критики докато е време,че после кат нарежа матряла
....
ПС Гредите които съм поръчал ще бъдат от смърч а не от бор, нали не е проблем това?
1 .Изграждане на билото,от него смятам да опъна конец към три от ъглите и по този начин ще нивелирам долните им краища едни спрямо други.
2. Монтиране на подложните столици в зависимост от нивото на конците.
3.Монтиране на три от маите от ЮИ,ЮЗ и СЗ
4. Монтирането на останалите столици реших да са на два реда а не на един както е по
проект по три причини и отделно от маите:
- конструкцията ще бъде по стабилна и ребрата ще са подпрени през 1,8м а не през 2,7м
- по този начин няма да срещна комините,които не бях коментирал до сега и смятам да ги правя в последствие
- втория ред столици от север всъщност ще завърши като второ било гледащо на изток
5. Укрепване с макази и др допълнителни подпори
6. Монтиране на ребрата
7. Импрегниране на конструкцията
8. Редене на импрегниран сачак по стрехите и поставяне на челни дъски
9. Поставяне на улуци и поли
10. Обшиване със шперплат и полагане на хидроизолационна мембрана.
11.Полагане на дървена скара и редене на керемиди и капаци
Приемам всякакви критики докато е време,че после кат нарежа матряла

ПС Гредите които съм поръчал ще бъдат от смърч а не от бор, нали не е проблем това?