Здравейте знам че може би на някои от вас ви е писнало все едни и същи въпроси да ви задават, но просто точен отговор на моя въпрос неможах да намеря... А именно какъв вид напояване на райграс да избера за изключително малко пространство засято с райграс и нямам предвид 3 на 4 метра, а около 1.80смх25см. Освен райграс ще има и може би 1 - 2 цветенца и едно малко храстче. Това всичкото се намира пред гаража ми и досега беше с един голям люляк и роза, но просто не ми допадаха а и само ми пречат и ги махнах. И сега искам да го засея с райграс и някое и друго ниско цвете и храстче и се чудя как да ги напоявам. Много ми се иска да сложа от тези автоматични разпръсквачи, които са скрити в земята и като се пусне водата изскачат и започват да пръскат, но незнам какъв точно вид и какви дюзи да имат за да е достатъчно за местото но и да не пръска извън пространството. Наистина мястото е много малко, но тези разпръсквачи не са толкова скъпи и ако ми трябват 1 - 2 няма да ми е проблем. Ако някой може да ми помогне по този въпрос ще му бъда много благодарен!