Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Biso - специалист
Моля, препоръчайте някаква надеждна дренажна помпа до около 250лв. Ще се ползва за отводняване от високите подпочвени и преливни води с които се пълни сега един строеж и евентуално за в бъдеще на дренажната му система, която ще събира водата в един резервоар от онези пластмасови бели кубове по около 1м^3.
Предполагам, повече от 5-6мм твърди частици няма да изпомпва....
За кой тип и модел трябва да гледам? Изобщо, никога не съм имал вземане-даване с тази материя и всякакво сдъвкано инфо ще ми е полезно.

Разглеждах онлайн някои модели на марки за които четох тук -GRUNDFOS, WILO...
Мнения за GARDENA и другите италиански марки?

Благодаря предварително!
Biso - специалист
В крайна сметка взех някаква 1,1/4" евтина (към 70лв. беше, червена :-D ), от Баумакс и вече няколко пъти успява да изпомпи хиляди литри вода. Тези пак ще я чака същото. :lol:
При избора надделя факта, че засега ще се налага да остава и нощно време на работа (понякога без надзираване) и ако изчезне ще я прежаля лесно....... Дори и да се прецака нещо по нея не е голяма загуба.
ebahti - майстор
Ми тя нали си има гаранция,като се строши я сменяш и те така... :wink:
Каналски - специалист
Извън Темата !
Принципа "Хвърляш и Нова" е елементарен и първосигнален, всички го знаем/сещаме се.
Днес имах телефонен раговор и Принципа беше "Да сложим и да не се занимаваме", а допълнението беше не е от значение Парите , важното е да работи :)
Каква е причината ! Изпатили са си , имат проблем ако помпата не работи и няма кой да се занимава конкретно с нея, ако спре да работи :)
Та зависи от разни Случайни и Предвидими Фактори и нежелание 23ч Вечерта да водиш телефони разговори
докато усещаш, че тази вечер ти е "излезнал късмета със жената" ...
Biso - специалист
Да, прав си и вероятно и аз ще търся подобно сигурно решение за напред.
В момента ми трябва за отводняване на строежа, който се пълни от стичащите се по склона след дъжд/сняг и избиващите после с дни подпочвените води.
Оказа се, че това е едно изключително сериозно и непредвидено обстоятелство, за което нямах предварително и идея. :cry:
Няколко пъти се свлича пръстта преди да е направен обратния насип. Допълнително по рампата и от дупките в бетоновите вертикали за тръбите на канализацията се "влива" достатъчно вода, колкото за един басейн. Зевзеците се бъзикат, че трябвало вече да зарибя, ама на мен хич не ми е весело......
Изобщо, изключително неприятен проблем, но се оказва, че не съм изолиран случай и всички съседи в района имат същите грижи. :cry: Някои от тях нямат дренажи и направо им се пълнят мазите....
Сега май ще лея втори вертикали на поне 50-60см от първите за да се образува защитен вал около първите и да се получи вентилируем английски двор. Това го реших, след като видях как дори на тези, които имат дренажи им са доста влажни и мухлясват/зеленясват вътрешните бетонови стени на подземните вертикали.
Изобщо, стана истински филм. Направо хорър сериал. :lol:

Тема "Дренажна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: