Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitko_rupite - специалист
Здравейте Колеги ..
Колко трябва да е диаметъра на комина за котел -Solid 2000 B К 32-1 S 61
ето линк за него -- http://www.bosch-climate.bg/products/so ... 000-b.html

Изображение
ето и същата снимка По ГОЛЯМА
http://media.snimka.bg/8094/022443063-big.jpg?r=0

Дали съм разбрал правилно а ???
Височина 10 метра --- при диаметър 16 см ... :?

Знам ,че тия котли са претенциозни към комините .....
Дали такъв Котел 27-32 киловата -- ще работи във комин с ЧИСТ отвор 16 см ???

Благодаря ..

.
LazarGanev - "Велик майстор"
В новото ръководство е наистина малко неразбрано. Виж какво казват в старото

Прикачен файл

Komin_Junkers.jpg
gray - помощник
Смятам да си купя такъв (bosch solid 2000 B K 24-1 S 61) и ще съм много благодарен за впечатления от работата на този котел. Изглежда откъм обслужване е много непретенциозен. Според продавача, може да гори цяла зима без спиране, чистенето било лесно и нямало необходимост да се спира. Другото което ме интересува, колко време гори с едно зареждане и поддържане на нормална температура (с малко дете сме) по цял ден?
Благодаря предварително.

P.S. Ще съм благодарен и ако ми кажете дали съм спрял на правилната мощност. Къща на два етажа. Изцяло изолирана, ал.дограма. 1 етаж 40 кв.м. помещение . 2 етаж - 3 помещения по 14 кв.м. + 2 бани (2 лири) +150 л. бойлер със серпентина.
netcho - специалист
gray написа:
Смятам да си купя такъв (bosch solid 2000 B K 24-1 S 61) и ще съм много благодарен за впечатления от работата на този котел. Изглежда откъм обслужване е много непретенциозен. Според продавача, може да гори цяла зима без спиране, чистенето било лесно и нямало необходимост да се спира. Другото което ме интересува, колко време гори с едно зареждане и поддържане на нормална температура (с малко дете сме) по цял ден?
Благодаря предварително.

P.S. Ще съм благодарен и ако ми кажете дали съм спрял на правилната мощност. Къща на два етажа. Изцяло изолирана, ал.дограма. 1 етаж 40 кв.м. помещение . 2 етаж - 3 помещения по 14 кв.м. + 2 бани (2 лири) +150 л. бойлер със серпентина.
Определено няма да сбъркаш с този котел, аз сложих такъв предното лято и изкарах "мека "зима т.е. никоя зима не ми е била толкова топло .Моята къща е 2 етажа по 75 кв напълно изолирана и със пвц /това е от огромно значение/ и котлето я храни без проблем даже го душа защото става жега.Относно този тип котел мога да споделя от личен опит някои важни неща;
-трябва комина да е МНОГО добър защото иначе е голям проблем -виж спецификацията!Лазар я е дал малко по го нагоре.
-определено и само Донбасче , или кокс но... не и брикети итн
-за дърва не става
-моят разход беше по 150 лв на месец като не купувах на тон а по 5-6 чувалчета като свършат пак зареждам
-котела не може да гори нон стоп цяла зима защото се дръсти здраво и трябва да го загасиш за чистене ако не искаш да те свързват с негроидната раса,всяка седмица го чистя цялата работа е 5 мин ама не трябва да гори
-20 25 кг на денонощие в зависимост от това колко е живака вън като е топло може и с 5 кила да се стоплиш
gray - помощник
Много благодаря за информацията. Коминът ми изглежда попада в спецификацията - 180 мм, 9 м. на едно място прави лека чупка (метална тръба около метър дълга) с около 60 градуса нагоре .

Тема "Диаметър на комина на котел Solid 2000/Дакон Дор 32 килов/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: