Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mumar - специалист
ДЕКУФАЖ? :?
AvrilLavigne - помощник
след толкова много пояснения и съвети трябва да стане.
Fortune - специалист
Ок, добре решихте, че съм извънземна, глупава, за да предложа грунд между две покрития.

Ок, решихте че съм имала предвид да се свали до избеляване целия фурнир, а аз имах пред вид цялото старо покритие - най вероятно лак и като се има предвид голямото разнообразие не е сигурно, че ще съвпадне със старото.

Ок, решихте, че моя метод е декуфаж, макар и декупаж да не е. За него ползвам примерно С200 макар на упътването да не пише, че е за декупаж, ми върши прекрасна работа и върху пластмаса и върху дърво.

Относно полагането на байц след грунд, честно признавам това не съм го ползвала и е напълно вероятно да сте прави.

Но със сигурност съм лакирала или боядисвала стари мебели след грунд. ВИНАГИ предлагам първо да се направи проба върху част, която не се вижда. Възможно е на някои от вас това да е професията - да реставрирате или поправяте стари мебели, може за вас все пак сте мъже да е по-лесно откъм физически усилия. При мен се е налагало да го правя само за лични нужди, затова съм в този форум направи си сам, преценила съм, че това след проби грешки ме устройва като трудоемкост, времетраене и резултат.

Спомням си как навремето се нахвърлихте върху Емералд, когато спомена за латекс върху дърво, тя напусна форума, а беше права.

Та замислете се прави ли ви чест да използвате такъв арогантен тон? Разбирам, че в спора е истината и не виждам нищо лошо, но не е необходимо да се нагрубяваме нали?

Обещавам до месец да направя проби и да пусна снимки преди и след върху парчета остатъци, с и без грунд, при промяна към светъл и към тъмен цвят, съответно, байц, лак и боя. И ако има проблем ще се порицая публично.
Мисля, че така е честно, а и ще бъде полезно.
Peace?
AvrilLavigne - помощник
Fortune всеки има право на мнение във форума , нали за това е форум. Според мен всеки го прави както му е лесно и удобно. Винаги има алтернативни начини.
Fortune - специалист
AvrilLavigne написа:
Fortune всеки има право на мнение във форума , нали за това е форум. Според мен всеки го прави както му е лесно и удобно. Винаги има алтернативни начини.
Напълно съм съгласна! Толкова много съм научила от форума и наистина ми е от помощ.
Просто призовавам мненията да се пишат спазвайки добрия тон.
AvrilLavigne - помощник
Разбира се, че трябва да спазваме добрия тон. Вие ми давате съвети , тъй като нямам грам опит.
mumar - специалист
Не е лошо и един МК да спретнеш.
Тъй и тъй ще започнеш от нулата, поне ще е по- лесно да се обясни после на следващите.
AvrilLavigne - помощник
mumar написа:
Не е лошо и един МК да спретнеш.
Тъй и тъй ще започнеш от нулата, поне ще е по- лесно да се обясни после на следващите.
Може ли да ми обясниш какво имаш впредвид абревиатурата МК? :)
mumar - специалист
Мастер Клас :yawinkle: - демек нагледно и поетапно наснимано с направените промени

Тема "Мога ли да променя цвета на мебел (с естествен фурнир) и как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: