• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
Абе има и разновидност на пелетите - костилки от сливи (естествено :partyman:), но много смърди, а и май зор се дореждало за тях.
bulhomes2 - майстор
Пелети вече казах, че нямаме производител наблизо за абонаментни достваки. Може би и аз съм като ония клиент, но засега с очите си съм се убедил, че термопомпата е скъпо удоволствие - и като инвестиция и като отопление. Може би някога ще намеря човек, който ще каже, че с термопомпата му е само с около 100 лв на сезон по-скъпо от дървата, но засега не съм открил такъв. Много пъти съм го казвал - когато за пръв път чух за термопомпите бях много "екзалтиран", но като разучих ентусиазма ми се охлади.
filmatoplo - майстор
Да-така е , моите дърва струват 600 лв нарязани и подредени,горим печката 4,5-5 месеца значи по 120 лв месечно -хора с термопомпа показват такива сметки за 100 тина квадрата , аз топля 50 кв . :? така че май се доближавам и се замислям завбъдеще . :wink:
bulhomes2 - майстор
С термопомпа на въздух ли?
filmatoplo - майстор
На въздух -Феникс и Наугли мисля са им собствениците .И Ванко беше майсторил такива , ама той май отиде да работи за Наса :) шега.
kalin72 - майстор
Вие хубаво мислите за термопомпи, но нали ефективността им под еди си колко минусови градуса пада яко?
Климата в Троян не е като в Бургас, например.
А и пустата ми идея за по-голяма независимост от разни монополисти ме кара да мисля, че идеята с котел е по-добра... :mrgreen:
filmatoplo - майстор
Щом още сме на дърва :) , но усещам как леко полеко ще ги забранят .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Щом още сме на дърва :) , но усещам как леко полеко ще ги забранят .
Няма да стане :) Или поне горенето на дърва няма да забранят, няма как да стане :) Това си е еко-гориво, все пак.
filmatoplo - майстор
Отклоняваме се от главната тема -ансамбъла на Булхомес 2 .нека за нея да коментираме. :)
fbr - майстор
Всъщност, не знам защо, но се премълчава факта, че дървата са възобновяем енергиен източник. Или защото, просто не се нуждаят от реклама. Извинявам се за оффтопика.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Конкурс за оптимизиране и изчисляване на отоплителна инст..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: