Всичко за дърводелството
Здравей Мастерадмин!!! четох твое мнение за рязане на плоскости със зеге, предстои ми ремонт и искам да направя кухнята аз. Интересува ме дали стават правилини разрезите сьс зегето (става вьпрос за начина сьс мастара) Благодаря ти предварително!!!!!!!!
velsi - Почетен майстор
Не! В никакъв случай не разчитай на това да направиш идеално прави срязове със зеге! Още повече пък да направиш мебели. Дори и да използваш мастар, дори много точно и внимателно да водиш зегето пак няма да се получи това, което искаш. Зегето е специализиран инструмент и неговата сила са точно всевъзможните криви линии и овали, но не и прави линии. По-добре си купи например ръчен циркуляр.
Osiris - специалист
да ръчен циркуляр и мастар и две три дърводелски скоби да държат мастара :?
UNIOR - модератор
Както казаха колегите, Ръчен циркуляр, това е машината.
Направи си проект- извади точните размери и ги дай за разкрояване. Луфтовете на механизмите за чекмеджетата са 2,5см. По възможност, чекмеджетата да не са едно над друго- челата за неспециалист се монтират трудно. Взимат около 50ст за детайл. Събирането след това не е трудно. Внимавай с луфтовете, по-добре пусни 2см , отколкото след това да режеш шкаф. Задължително използвай нивелационни крачета. И по възможност избягвай ъглов шкаф.
Благодаря на всички за сюжетите, наистина може да се научи много от форума!!!! Ще пратя снимки като стане готова!!!!!!
sanig - специалист
Нашите мебели така ги направихме. Откъдето купуваме плоскостите даваме мерките и ни ги режат там.Наложи се да коригираме един размер ама стана мноооого грозно със зегето. Сложихме го от към гърба да не се вижда. Снимката на гардероба в коридора я качих вчера. Сега още малко и ще довършим кухнята

Тема "КЪМ МАСТЕРАДМИН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: