vladaeca написа:Само да си кажа, че възнамерявам да интегрирам един CO2 сензор.Това е интересно. Дай линк ,ако може.
Да не се морим с ON/OF. Само 6.90$ за стая.
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bulhomes2
- майстор
181 мнения в "Активен Рекуператор от Климатик"
Bulgaria Therm
- специалист
Тани написа:Цената на топлообменника на Prometeo HR 400 с ефективност над 85% е 746 лв. без ДДС. За Майстори - 644 лв. без ДДС.bulhomes2 написа:Какви рекуператори ще слагате?Единственото сигурно е , че ще са с противоположни потоци. Ефективността на кръстосаните не ме устройва. Проблем е намирането и не знам какви ще са цените?
Чаро
- Акълия
Вентилацията/рекуперацията ми е безинтересна... нямам и време да изчета цялата тема.
Ще ме извините ако е дискутирано, но... как аджеба се филтрира входящия въздух? какви филтри, те не повияават ли съпротивлението, от там и разхода за 'разхождането' на възд. потоци? Каква е цената им, кога и как се сменят. Всъщност има ли изобщо някви филтри?
В моя район, само при отварянето на прозореца за 15мин. и ще се издушим от кви ли не миризляци, диоксини и прочее.

Ще ме извините ако е дискутирано, но... как аджеба се филтрира входящия въздух? какви филтри, те не повияават ли съпротивлението, от там и разхода за 'разхождането' на възд. потоци? Каква е цената им, кога и как се сменят. Всъщност има ли изобщо някви филтри?
В моя район, само при отварянето на прозореца за 15мин. и ще се издушим от кви ли не миризляци, диоксини и прочее.

Bulgaria Therm
- специалист
Тани написа:всъщост очаквах по-висока цена предвид марката. Благодаря за предложената отстъпка.Предлагате ли друг вид топлоовменници с по голям дебит? Може и да не е тази марка. Дори да е само с насрещни потоци, а не комбиниран като на Прометео?
За съжаление нямаме други топлообменници с по-голям дебит от 420 куб.м/час и с такава ефективност. Това, което имаме с големи дебити е с топлообменниците, които не ти харесват като ефективност, а те могат да се намерят и тук - Атаро, Тангра и т.н.
Bulgaria Therm
- специалист
Чаро написа:Вентилацията/рекуперацията ми е безинтересна... нямам и време да изчета цялата тема.
Филтри има на входящия външен и вътрешен въздух. Те влияят на съпротивленито, но това е отчетено още при проектирането на рекуператора. При VORT PROMETEO HR 400, който се споменава тук, има сигнализация за замърсен филтър. Стандартните филтри при него са тип F5(може и F7 при по-големи замърсявания. Не си мисли, обаче, че тези филтри ще ти махнат миризляците и диоксините.)
Какво е F5 или F7 можеш да питаш чичко Гугъл, ако не знаеш.
Цената на оригиналните италиански филтри е съответно 59 и 79 лв. без ДДС. Можеш да си ги намериш по-евтино от тук.
bulhomes2
- майстор
Bulgaria Therm написа:Цената на топлообменника на Prometeo HR 400 с ефективност над 85% е 746 лв. без ДДС. За Майстори - 644 лв. без ДДС.Имам чувството, че Ви попитах, но не видях отговор. Ако не се лъжа топлообменника му е шестостен с полиетиленови прегради, в който се разминават потоците. В идеалния случай това би довело до уеднаквяване на температурите. Предполагам, че тези 85% ефективност са процентите на практика до стоте процента в идеалния случай. Тоест при 0С вън и 20С вътре в идеалния случай би било 10С на изходящия и входящия. На практика навярно се получава 12С на изходящия и 8С на входящия (не съм ги интерполирал точно, а на око). Това ли е в действителност или твърдите, че този рекуператор ще докара 17С на входящия и 3С на изходящия въздух?
През цялото време говоря за пасивна рекуперация. Ако гарантирате, че прави това ме имате за клиент.
Тема "Активен Рекуператор от Климатик" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература