L_G - специалист
Здравейте,

Решил съм да слагам вата между стените и на тавана. Стените са ми с гипскартон и там няма да има проблем със слагането на ватата, но на тавана нямам гипскартон и ето къде идва моя въпрос.

Искам да сложа само на част от тавана ватта и точно на тази част не ми е ясно как да сложа гипскартон защото е под наклон. Гледах, че когато е права стена или тавана се слага скеле в четирите края и крайщата на гипскартона се захващат за това скеле. Питането ми е дали когато има наклон се изгражда същото скеле в крайщата?

За да стане малко по ясно качвам и един чертеж

Прикачен файл

house.JPG
house.JPG (30.52 KиБ) Видяна 4663 пъти
torbalan - Дървен философ
ми по същия начин се прави...

изграждаш си "скелето" и върху него картона... всичките профили на въпросното "скеле" е важно да са в една равнина....
L_G - специалист
добре профилите са правоъгилни а в края на тавана е ъгъл.... точно там не ми я ясно дали трябва да има профил (някакъв) или не
valat111 - специалист
Профилите могат да се зарязват и да си правиш ъгъла и във вид на дъга могат да се монтират.
KnauFer - специалист
бати тъпото - да имаш на стените картон а на тавана да нямаш ..
Мисля че 40 % от топлината бяга от тавана - смятаи колко е важно да имаш картон на тавана с вата ..
Pooh - майстор
Надявам се дадената схема да помогне ... малко от малко поне :wink:

Прикачен файл

detial_mansarda.jpg
Оформяне на ъгъл в мансардни помещения
detial_mansarda.jpg (33.73 KиБ) Видяна 4598 пъти
L_G - специалист
Мерси много Pooh.....
един въпрос - там където се събират двата гипскартона някаква "скоба" ли има е нещо друго?
EDI - майстор
Това е лентата за фугата при шпакловката.

Тема "Гипскартон на наклонен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: