Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Моя отвор за смесителя в стандартен плот се получи чудесен със зеге и ножче за криви линии. Пробиваш първо с дрелката отвор и после режеш. Ако движиш зегето от долната страна на плота няма да има откъртено.
Този метод не го препоръчвам освен ако няма друго решение.
<Friend> - напреднал
shadowman, зная че имаш много по-богат опит от моя. Сподели ако обичаш какви са рисковете.
Аз съм съвсем начинаещ, плота ми е временен и тъй като тогава нямах фрезер за панти го направих така. Получи се без забележки.
bisplus - специалист
По принцип тези мивки си имат в кашона шаблон за изрязване на отвора. Ако няма шаблон си мериш външните размери намаляш от всички страни поне с 10мм , чертаеш и режеш. Хубаво е мивката да е по напред от тази на снимката. Отвора за смесителя си го пробиваш с дрелката и фрезер за панти 35мм...ако нямаш по магазините има по 5 лв, за един отвор ще ти свърши работа.
cerrone - специалист
Благодаря за съветите ви.
Уви, с мивката няма приложен шаблон, но изрязването на дупката няма да е проблем. Ще последвам съвета и ще я издърпам максимално напред за удобство. Тъй като е порцеланова няма стяги, а само двойно подлепваща лента.
Утре ще потърся такъв фрезер, че май за сефте го виждам сега. 35мм са достатъчен просвет за минаването на двете меки връзки и шпилката за затягане - самия диаметър на смесителя в основата е към 50мм някъде. Уф, сега се сетих, че трябва да търся по-дълга шпилка, че тази в комплекта идва къса :sad:

Тема "Кухненски плот по-дебел от 3,8см? ... и други въпроси..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: