• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
ВЕИ са, ама повече се ползват, много слабо и бавно се възобновяват :-D
То реално погледнато всичко що е гориво си е ВЕИ с малки изключения.

Булка, що са ти задвижки на колекторите с конвектори?
filmatoplo - майстор
Във всеки конвектор с управление тр 300 има кабелче което чака за свръзка към ел задвижка , ужким да се спира циркулацията през питата -то по принцип така се прави ама ние за по евтино не слагаме :wink:
bobivg - специалист
И датчика на конвектора да не е вътре в него.
Чаро - Акълия
filmatoplo написа:
Във всеки конвектор с управление тр 300 има кабелче което чака за свръзка към ел задвижка , ужким да се спира циркулацията през питата -то по принцип така се прави ама ние за по евтино не слагаме :wink:
Изглежда ми все едно на твоята Прити да и накичиш термостатични глави по радиаторите.
Буфер,бойлер, ама надали :? :feuer:
За газ, ток и пелети ОК, но на мен ми идват в повече при камин или котел..
bulhomes2 - майстор
Нямам нищо против да отклонявате темата. То е явно, че освен Филма и Антон няма да има кой да помогне.
Чаро, не съм булка. Към 120 кг 40 годишно бичме съм. Магнет вентилите за конвекторите ги слагам вместо кранчета (като на сегашната вила) за да спират автоматично потока към стаите, които няма да се ползват. На схемата съм ги дал при колектора, но после ми дойде на акъл, че мога да си ги сложа до самите конвектори. Филма, тея конвектори са китайски, нищо, че ги продава фирмата производител на нашите - Силпа. Не съм убеден, че имат втория датчик за водата, та си мисля да им накупя и по един ТР300. Монтирах един на сегашната вила, но не съм имал време да го видя какво прави. Наште викат, че топлел яко. Има 2 кабела за свързване към датчик за отворен прозорец - предполагам спира вентилатора, ако има отворен. Ще помисля дали мога да вградя за нещо ТР300.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2 написа:
Нямам нищо против да отклонявате темата. То е явно, че освен Филма и Антон няма да има кой да помогне.
Ами така и така имаш къща за гости: Събираш ги Филма, Антон, Лазар, ...може и за да дойда да гледам сеир. Ама се топлим на троянска сливова...и не ни пука.
bulhomes2 - майстор
Е от колко време Ви викам...
kalin72 - майстор
ArturDent написа:
bulhomes2 написа:
Ами така и така имаш къща за гости: Събираш ги Филма, Антон, Лазар, ...може и за да дойда да гледам сеир. Ама се топлим на троянска сливова...и не ни пука.
И аз мога да участвам, с домашно мелнишко вино, и ще слушам умните глави как бистрят отоплението и ще се уча ;) И най-хубавото е, че съм в Плевен, засега, близо до Троян е ;)
bulhomes2 - майстор
Хубаво за теб. Ама Антон е от Бургас, Филма и той там някъде, Артур е от Русе... Кажете само кога, че да пална котела.... :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Бе аз всяка година бях на Чифлика, ама това лято прескочих :feuer:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Конкурс за оптимизиране и изчисляване на отоплителна инст..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: